Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Trolivezetőket üt az áram: szabotázs vagy provokáció?

2005.08.23. 13:27
Az elmúlt három hétben három trolivezetőt ért áramütés. A BKV szerint előfordulhatnak ilyen esetek, Aba Botond mindenesetre gyorsreagálású vizsgálóbizottságot állít fel.

Szerdán eldőlhet, mit tesz a BKV járművezetőinek védelme érdekében. Az elmúlt hetekben háromszor ért áramütés trolivezetőket.

Aba Botond vezérigazgató szerint a trolik elavultak, és "jó lenne mihamarabb kicserélni őket". Az áramütés technikai részleteinek ismertetése közben a BKV-vezérbe fojtottuk a szót, mert minket a voltoknál és fázisoknál is jobban érdekelt, hogy mikortól érezhetik biztonságban magukat a trolivezetők. Aba szerint a járművek lecserélése nem megy egyik napról a másikra.

Szabotázs, provokáció, vagy érzékenység

Kiderült, hogy a trolikat naponta legalább egyszer, esős napokon pedig kétszer is "megmérik". Az áramütés mindig esőben történt. Az egész história azonban nem olyan veszélyes, ugyanakkor a troliveztőket ért áramütés korántsem "tréfadolog", mondta. Felvetettük, hogy nem szimulánsok-e a vezetők, amire Aba azt mondta, nem mondana ilyet rájuk, mert szereti a munkatársait.

Szereti, nem szereti, a BKV vezetőinek a fejében felmerült, hogy esetleg szabotázs vagy provokáció történt. Aba szerint gyanúra ad okot, hogy mostanáig nem történt áramütés, de az utóbbi időben többször is előfordult, ráadásul ezekről az esetkeről a média hamarabb értesült, mint a mentősök. "Zavarosak a körülmények" - tette hozzá.

Azt, hogy mi az igazság, a napokban egszségügyi vizsgálatok döntik majd el, mert elképzelhető az is, hogy csupán a trolivezetők voltak érzékenyebbek az átlagnál. A BKV a napokban vizsgálóbizottságot állít fel, amely a cégnél történt balesetekhez azonnal kiszáll.

A hétfőn áramütést szenvedett trolivezető hétfőn este saját felelősségére hazament, és kedden reggel munkára jelentkezett, árulta el Aba Botond.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.