Emőke
8 °C
19 °C

Színházi bemutatókat veszélyeztet a terézvárosi utcazár

2005.09.05. 15:58
A Vidám Színpad több millió forintja bánhatja, hogy önkormányzati engedély nélkül, de az alpolgármester hallgatólagos támogatásával egy utcaszakaszt a Terézvárosban lezártak előlük. A színház és más meghívott társulatok díszleteit szerződés szerint szállító kaminonok már nem tudnak behajtani a színházhoz.

Meghiúsulhat egy japán bábszínház (bunraku) magyarországi ősbemutatója a Terézvárosban elkerített Dalszínház utca miatt, értesült az Index. A Dalszínház utca kétharmadát egy vállalkozó, önkormányzati engedély nélkül, az egyik alpolgármester támogatásával kerítette körül.

Az utolsó métereken bukhat el az előadás


Az oszakai társulat a Vidám Színpad meghívására október 6. és 9. között öt előadást tartana. A bunraku ősi japán bábszínház, amit a történelem során Európában nyilvánosan először itt mutatnának be.

Szerződésszegés

A ritka előadás miatt a szervezők mindent a legapróbb részletekig szerződésben rögzítettek, mondta Bartók Júlia, a Vidám Színpad igazgatóhelyettese.

A Vidám Színpadnál arra számítottak, hogy a kamionok be tudnak kanyarodni a Révay utcába a színházhoz, és a súlyos díszleteket be lehet majd pakolni. Így viszont a nagy testű járművek számára zsákutca a Révay utca. A szerződés ezen pontjainak megszegése meghiúsíthatja az előadást, ami több millió forint kárt okozna színháznak, mondta.

Csak a Révay utcából lehet pakolni

A körútról nincs ember, aki behordja a technikát és a hatalmas díszleteket, mondta el az igazgatóhelyettes, aki szerint nem csak a japán színház előadása maradhat el, de az ő mindennapi életüket is megzavarja a vitatott elkerítés.

Az EU és Japán közötti cserekapcsolati program egyik fő attrakciójaként 12 előadáson, Magyarországon és Spanyolországban játszana az oszakai társulat.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.