Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Haladékot kapott a Siemens a BKV-tól

2004.03.17. 06:54
Nem a tendert nyert villamosok, hanem egy prototípus futhat majd a Nagykörúton, írja a Magyar Hírlap, amely emlékeztet rá: Budapest korábban éppen ezt akarta elkerülni, mivel jól bevált járműveket akart vásárolni.
A Budapesti Közlekedési Vállalat nem fogadja el azokat a villamosokat, amelyekkel a Siemens megnyerte a körúti villamos tendert, írja a Magyar Hírlap. A lap keddi számában számolt be arról, hogy átmenetileg kivonják az európai városokból a Combinókat, mert egyes megrepedt elemek kettétörhetnek, és a tetőzet az utasokra omolhatna.

A BKV április végéig adott haladékot a Siemensnek arra, hogy megoldást találjon az alacsony padlós villamosok problémájára. A járművek késve érkezhetnek, ezért a közlekedési társaság kötbért számíthat fel.

Az eredeti Combino villamosok vázszerkezete alumíniumból készült. A Siemens, a Magyar Hírlap értesülései szerint, többek között azért tudta megnyerni a BKV pályázatát tavaly tavasszal a csaknem negyvenmilliárd forintos beruházásra, mert jelentős szempont volt az elbírálásnál, hogy a jármű milyen nehéz, mennyire terheli majd a pályát. A BKV most mégis rozsdamentes acélszerkezetű járművet kér a cégtől, amely a Combino főegységeit tartalmazza majd.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője a lapnak elmondta: ez a Combino már nem az a Combino lenne, amelyet a BKV megrendelt, hanem egy teljesen új jármű. Ha a Siemens most új járművet fejleszt ki, hiába használja fel a Combino egyes alkatrészeit, az új konstrukció, azaz prototípus lesz. Budapest ugyanakkor csakis bevezetett, jól bevált járműveket akartak vásárolni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.