Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Jogszerű volt a választókerületek átszabása a XVI. kerületben

2006.02.03. 19:54
Alkotmánybírósághoz fordulhat a Fidesz, miután a fővárosi főjegyző is jóváhagyta a XVI. kerületi választókerületek átszabását - értesült az InfoRádió.

Jogszerű volt a XVI. kerületi választókerületek határainak átszabása a Fővárosi Választási Iroda szerint - tudta meg az InfoRádió. A helyi Fidesz elnöke közölte: várhatóan az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ügyben.

A Fővárosi Választási Iroda elutasította a XVI. kerületi Fidesz kifogását, amelyet a párt a helyi választókerületek határainak átrajzolása ellen emelt.

Az ellenzéki párt szerint ugyanis a helyi választási iroda vezetője, azaz a kerület jegyzője úgy módosította a napokban a választókörzetek határát, hogy az a szocialista pártnak kedvezzen. A szocialisták ugyanakkor azt állították, hogy a körzethatárok átrajzolására azért volt szükség, mert a körzetek lélekszáma nem állt arányban egymással, azaz volt olyan körzet, ahol kétszerannyi szavazót tartottak nyilván, mint egy másikban.

Tiba Zsolt, Budapest főjegyzője, a Fővárosi Választási Iroda vezetője szerint az egyéni választókerületek területét a törvény szellemében a lakosságszám alapján kell megállapítani, ezért a helyi jegyző döntése elleni kifogást megalapozatlannak ítélte. A határozat ellen nincs jogorvoslati lehetőség.

Kovács Balázs, a kerületi Fidesz elnöke az InfoRádiónak úgy reagált, hogy nem érte váratlanul az MSZP-SZDSZ többségű főváros főjegyzőjének a döntése. Közölte, hogy jogorvoslati lehetőség hiánya miatt a döntés alkotmányossági aggályokat vet vel, ezért azt fontolgatják, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ügyben.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.