Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Parlament: túrótorta nincs, a bableves nem drágult

2002.05.15. 16:31
A Parlamentben az ülésterem mellett még mindig a büfé a legfontosabb hely.
Túrótorta nincs. Ez az első kétségbevonhatatlan változás, amivel a parlamenti büfébe betérőnek az új kormányzati ciklusban szembesülnie kell. A parlamenti büfé az ülésterem mellett az Országgyűlés legfontosabb helye. Egyfajta modern agóra, mint azt a szerdai alakuló ülésnap eseményei is bizonyították. Míg a parlamenti patkóban egy - két megilletődött homo novus lilás árnyalatú öltönye volt a legfeltűnőbb színfolt, a büfé az oda beáramló vendégek, pártemberek, diplomaták és újságírók jóvoltából a népek nagy olvasztó tégelyeként funkcionált.

Kattintson a nagyításhoz!
Ami a politikai hovatartozást illeti - választási eredmény ide vagy oda - el kell ismerni a polgári oldal túlsúlyát. A Fidesz frakció tagjai ugyanis az első szünetben olyan intenzitással zúdultak be a helységbe, hogy a kívülállónak óhatatlanul az az érzése támadt: itt fogják megalakítani tucatnyi, minden perben mozdulni kész polgári sejtjeiket.

Gyorsan kiderült azonban, hogy a demokrácia még nincs veszélyben és a spontán népi kezdeményezés célja csupán a büfé legendás hírű Jókai bablevesének birtokba vétele. Egy jelen lévő Mol -kisrészvényes szerint ugyan az egytálétel ára emelkedett, de az Index oknyomozó riportere kiderítette, csupán a választás két fordulója között már megszokott negatív kampány egy túlburjánzó esetével van dolgunk. Persze száz nap múlva még bármi történhet.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.