Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Burány Sándor az új munkaügyi miniszter

2003.02.24. 18:26
Miután Kiss Péter miniszteri széket váltott, a munkaügyi tárca vezetésére Burány Sándort kérte fel a miniszterelnök, aki elvállalta a megbízást.
Néhány órás gondolkodási időt követően Burány Sándor, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára elvállata a miniszterelnök felkérését, a Kiss Péter távozásával megüresedő foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszteri székbe. Ezt Gál J. Zoltán kormányszóvivő, az Országház folyosóján, rögtönzött sajtótájékoztatón jelentette be.

Burány Sándor, eddig a Pénzügyminisztérium politikai államtitkáraként dolgozott a kormányban, 1994 óta képviselő. Ebben az időszakban a Költségvetési és pénzügyi bizottság, az Európai integrációs albizottság, az Idegenforgalmi bizottság, valamint a Kastélyok, kúriák, várak albizottság tagja volt. Diplomáját a Budapesti (akkor még Marx Károly) Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Korábban technikus és elektronikai műszerész volt. A rendszerváltozás az MSZMP XIX. kerületi bizottságában találja, ahol gazdaságpolitikai munkatárs. 1990 és 1994 között főállású elnök az MSZP XIX. kerületi szervezetében.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.