Piroska
-10 °C
1 °C

Szállást keresnek Bushnak

2006.06.14. 12:30
Példátlan biztonsági intézkedésekre kell számítani a fővárosban George W. Bush június 21-i látogatása miatt: az elnöki konvoj használta útvonalon egyáltalán nem lehet majd parkolni, teljes útlezárás lesz, sőt az Air Force One ékezésekor a légtér is le lesz zárva.

Egyelőre nem sikerült olyan szállást találni Budapesten, ahol az amerikai elnök és többszáz fős kísérete is megszállhat - írja a Magyar Hírlap.

A gond azzal van, hogy a teljes delegációt lehetőség szerint egy helyen szállásolnák el, ehhez pedig egy hotel teljes szintjeit kéne hermetikusan lezárni. A turistaszezon közepén ez azonban nehezen megoldható. A Vlagyimir Putyin orosz elnöknek szállást adó Grasham palotában például csak 5-6 szoba szabad június 21-én.

A tervek szerint június 21-én este érkezik Budapestre George W. Bush amerikai elnök, és 22-én, a késő délutáni órákban utazik el - közölte szerdán az MTI kérdésére Bokor Balázs, a Külügyminisztérium protokollfőnöke. Hozzátette ugyanakkor, hogy az ilyen látogatások részletei akár félóránként változhatnak.

A tisztségviselő meglepődve olvasta a Magyar Hírlap cikkét, s közölte, nem hallott elszállásolási problémáról. Mint elmondta: a protokoll osztály csak az elnöki házaspár és még 16 személy elhelyezéséről gondoskodik. Az esetleg 600 fős kíséret szállásáról az amerikai fél dönt, de, szerinte, Budapesten van bőven hely.

A Magyar Hírlap szerint Bush konvojának útján Budapesten nem lehet majd parkolni és teljes útlezárás lesz. Ezen kívül teljes légtérzár is várható az Air Force One érkezésekor.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.