Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Büdösségperre mennek

2004.10.08. 08:27
Bocsánatkérésére szólította fel Karsai Józsefet a Fidesz zöldtagozata. Medgyesy Balázs elnök Németh Imrét, a földművelési tárca vezetőjét is hibáztatja a szocialista képviselő román határ közelében lévő földjeiről áradó bűzért.
A Magyar Nemzet szerint az egykori búzaégető, Karsai József földjeire 12 ezer köbméter állati eredetű hulladékanyagot szállított az Atevszolg Rt. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium felügyelete alátartozó cég, amely az állati tetemek megsemmisítésével és feldolgozásával foglalkozik még nyáron helyezte el a román határ melletti mezőgazdasági területeken a talajjavításra szánt hulladékot. A lap szerint az már a román környezetvédelmi miniszter is követelte magyar kollégájától a terület megtisztítását az elviselhetetlen büdösség miatt.

A fideszes tagozatvezető most azt állítja, hogy az Atevszolgnak nem volt engedélye a hulladék kiszállítására, Karsai pedig csak öt hónap után terítette szét az anyagot földjein, mert a hiányzó engedélyeket utólag kellett beszereznie.

Karsai rágalmazásért, becsületsértésért és a jó hírnév megsértéséért beperli Medgyesy Balázst. A Magyar Nemzet szerint a képviselő azt állítja, hogy a kiszállított hulladékanyag nem okozott bűzt a környéken.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!