Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Még nem érkezett Taszárra az első iraki kontingens

2003.01.28. 10:46
A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy megérkezett Taszárra az összekötői és tolmácsolási feladatokra kiképzendő irakiak első csoportja. A hírt kormányközeli források kedden határozottan cáfolták az Indexnek.
A Magyar Hírlap keddi számában arról számol be, hogy vasárnap este a mintegy ötszáz iraki ellenzékit a taszári bázison dupla szögesdróttal és a kerítésen sötét fóliával védett belső tábor várta. Kiss Dezső őrnagy a Kaposvárott működő tájékoztatási iroda vezetője nem erősítette meg, de nem is cáfolta a napilap értesüléseit. Mercz Tibor, Taszár polgármestere sem kapott értesítést az iraki kontingens érkezéséről.

Az őrnagy elmondta, hogy összesen háromezer önkéntes kiképzése lehetséges, ennyire adott engedélyt a magyar kormány. Katonai források szerint minimum két hét kell ahhoz, hogy az első csoport tagjai elsajátítsák azokat a feladatokat, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek a szövetséges erők és a civilek közötti kapcsolattartásban.

Márciusig tart a kiképzés?

Az őrnagy szerint nem kurdok, hanem olyan irakiak vesznek részt a speciális felkészítésben, akik külföldön, a világ számos pontján működő ellenzéki csoportokban tevékenykedtek, és most otthon szeretnének részt venni Irak demokratizálásában. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a háromezer iraki kiképzése márciusig befejeződik, bár a kormány egy évre adott engedélyt.

Az Index kormányközeli forrásokból úgy értesült, hogy még nem érkezett meg, és kedden sem várható az első kontingens.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!