Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Újabb kifogás a Citadella-terasz bontása ellen

2002.12.11. 14:09
A Citadella 4-u Kft. kifogással élt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal határozata ellen, melyben elrendelte a az illegálisan felépített Citadella-terasz bontását, így szerintük a bontás nem kezdhető meg pénteken. A cég szerint a KVI vezérigazgatója erre úgy reagált, hogy "semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy a Citadellát lecsupaszítsa". Molnár hazugságnak nevezte a közleményben foglaltakat de leszögezte: végrehajtják a bontási határozatot.
Letétbe helyezte a Citadella-terasz bontásának becsült összegét a Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft. A társaság szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) december 4-i, a Citadella-terasz bontására feljogosító határozatában - a bontás becsült összegeként - csaknem 16 millió forintot jelölt meg.

A KÖH a határozatában a Kincstári Vagyoni Igazgatóságot (KVI) bízta meg a bontás elvégeztetésével; egy a múlt héten tartott sajtótájékoztatón Molnár Zoltán, a KVI vezérigazgatója közölte: december 13-án, pénteken kezdik meg a bontást, s a Citadellán lévő Lődomb eredeti állapotának visszaállítását csak az időjárás akadályozhatja, hátráltathatja.

A Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft. szerdai közleményében emlékeztetet arra, hogy a társaság kifogással élt a KÖH határozata ellen. A hatályos jogszabályok szerint kifogásunk érdemi elbírálásáig a bontás jogszerűen nem kezdhető meg - írja a kft.

A Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft. ezen álláspontjáról szerdán tájékoztatta a KVI vezérigazgatóját - olvasható a dokumentumban. Ismertetésük szerint Molnár Zoltán válasza az volt: "semmi nem akadályozhatja meg abban, hogy lecsupaszítsa a Lődombot".

Molnár Zoltán, KVI-vezérigazgató az Index érdeklődésére hazugságnak nevezte a Citadella 4-u neki tulajdonított szavait, s jelezte: ő csak arról tájékoztatta a céget, hogy a KÖH határozatát végre fogják hajtani, vagyis péntektől bontani fogják az illegálisan építette teraszt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.