Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Kicsempészett lapon szavazott egy férfi

2006.04.09. 14:10
Visszament a szavazófülkébe és kitöltötte az üresen hagyott szavazólapját egy Vas megyei férfi. A lapot a táskájában próbálta kicsempészni, de lebukott.

Kicsempészett a szavazóhelyiségből egy üres szavazólapot a Vas megyei 2-es számú választókerülethez tartozó Nárai községben egy férfi. Borosta József, a szavazatszámláló bizottság elnöke vasárnap délben elmondta, hogy reggel nyolc óra körül érkezett a szavazókörbe a helyi választópolgár, akinek kiadták mindkét szavazólapot, majd egy táskával a kezében bement a fülkébe.

A középkorú férfi bedobta a borítékot a szavazóurnába, de amikor ment kifelé, a nyitott táskájában a szavazatszámláló bizottság egyik tagja meglátott egy listás szavazólapot. Ez a lap az átlagosnál nagyobb méretű. Az utcán, a szavazókör épülete előtt megállítottam, ahol önként előhúzta táskájából és megmutatta a szavazólapot, ismertette az esetet Borosta József. Az egyéni képviselőjelöltek nevét tartalmazó szavazólap a férfi állítása szerint benne volt az urnába korábban bedobott borítékban.

A szavazópolgár nem volt hajlandó elárulni, hogy mi volt a szándéka a kitöltetlen, üres szavazólappal. A férfi ismét kapott egy borítékot, a szavazólappal visszament a fülkébe, ezt követően pedig a lezáratlan borítékot, amelyben láthatóan benne volt a szavazólap, bedobta az urnába. A szavazatszámláló bizottság elnöke az MTI felvetésére, hogy miért szavazhatott a férfi, azt válaszolta, "nem valósulhatott meg visszaélés". Közlése szerint az esetről jegyzőkönyvet vettek fel, és eljuttatták a szavazókerületi választási bizottsághoz.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.