Beáta, Izolda, Lea
8 °C
20 °C

Állampusztára kerül az országos bv-parancsnokhelyettes

2005.12.28. 15:42
Nemrégiben lemondott posztjáról Csóti András büntetés-végrehajtási dandártábornok, az országos parancsnok általános helyettese - tudta meg az Index. Csóti január 1-től az állampusztai fogház és börtön élén folytatja munkáját. Helyét Csere László veszi át, aki eddig kormánymegbízottként felügyelte a szervezet átalakítását. A büntetés-végrehajtás országos központjában az elmúlt hónapokban 40-50 alkalmazott, köztük számos magas rangú tiszt kapta meg felmondását.

A magyar büntetés-végrehajtás országos parancsnok általános helyettese jövő év elejétől egy vidéki bv-intézmény élén folytatja karrierjét.

Állampusztai parancsnok lesz

Az Index információi szerint január 1-én nevezik ki a nyugdíjazás miatt megüresedett állampusztai fogház és börtön parancsnokának Csóti Andrást, aki néhány hete mondott le Bökönyi István, az országos parancsnok helyettesének pozíciójáról. Úgy tudjuk, a Bökönyi Istvánnak írt lemondó levelében Csóti családi okokra hivatkozott, egyes forrásaink szerint azonban a lemondás hátterében az áll, hogy a helyettesvezető nem kívánt partner lenni a szervezet racionalizálásában, azaz a létszámleépítésekben. Yazbekné Szabó Katalin, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szóvivője az Index kérdésére megerősítette ugyan Csóti posztváltásának tényét, de további információt nem kívánt adni az ügyben, és a lemondás hátterével kapcsolatos híreket találgatásnak minősítette.

Jelentős racionalizálás

Úgy tudjuk, hogy a bv-központból Csótin kívül számos irányító posztot betöltő parancsnok távozik. Az országos parancsnokság állományából 40-50 alkalmazott kapott alacsonyabb beosztásra ajánlatot, amit nagy részük nem fogadott el. Mint emlékezetes, az igazságügyi miniszter, Petrétei József augusztus közepén nevezte ki Csere Lászlót, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokát a börtönreform miniszteri biztosává. A biztos, akinek megbízatása december 31-én jár le, többek között a központ létszámának leépítését kapta feladatul. A kormánymegbízott információink szerint január elsejével elfoglalhatja az általános helyettesi posztot, mert Csóti lemondását követően neki ajánlották fel a tisztséget. Csere László az Indexnek azt mondta, semmilyen összefüggés sincs tevékenysége, és Csóti távozása között. Csere azonban leszögezte, hogy az üggyel kapcsolatban kizárólag Bökönyi István nyilatkozhat.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.