Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Csurka pert vesztett Farkasházy ellen

2003.02.03. 16:52
Sajtóhelyreigazításra és háromszázezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Csurka Istvánt, amiért 2002. január 16-án félreérthetetlenül utalt arra, hogy Farkasházy Tivadar III/III-as ügynök volt.
A MIÉP elnöke egy sajtótájékoztató alkalmával a rádióval és az ügynöktörvénnyel kapcsolatban hozta szóba a közismert újságírót, akiről azt állította, hogy III/III-as ügynök volt, valamint, hogy átadta a Hócipő főszerkesztői posztját feleségének.

A sajtótájékoztatón elhangzottak felkerültek a MIÉP honlapjára és tavaly anuár 24-én megjelentek a Magyar Fórumban és a Magyar Hírlapban is. Farkasházy azt mondta, hogy egészen a választásokig zaklatták, provokálták, fenyegették a felbátorodott emberek az utcán, valamint este telefonon a lakásában.

A bíróság első fokú döntése szerint Farkasházynak sérültek a személyéhez fűződő jogai, valamint jóhírnév törvényes jogához fűződő jogai is. A gyalázkodó kijelentések a mai napig fent vannak a MIÉP honlapján. A bíróság kötelezte a pártelnököt, hogy távolítsák el ezeket a honlapról, valamint a háromszázezer forint nemvagyoni kártérítés megfizetésén túl a Magyar Fórum következő számában közzé kell tenni az ítélet rendelkező részét.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!