Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Csurka nem lép vissza Schmitt javára

2002.09.05. 12:42
Csurka István budapesti főpolgármesterjelöltként indul az önkormányzati választáson, és nem áll szándékában visszalépni. A MIÉP elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, Deutsch Tamással, a Fidesz budapesti elnökével "tisztes, baráti találkozója volt", amelyen egyezség nem született. Csurka kijelentette, hogy csak nyílt szövetkezésre hajlandó. Nehezményezte, hogy a polgári körök azt híresztelik, hogy megállapodott a Fidesszel. A pártelnök bemutatta "A tisztesség rendszerváltása a fővárosban" című programját.
A pártelnök újból megerősítette, hogy a találkozót Deutsch Tamás kezdeményezte. Csurka István ismertette a MIÉP elnökségének nyilatkozatát a választási kampányról. A testület úgy véli, hamis az a beállítás, amely szerint a MIÉP a nemzeti összefogás kerékkötője lenne, pusztán azért, mert önállóan indul.

A nyilatkozat szerint a "MIÉP a nemzeti egység kezdeményezője volt már évekkel ezelőtt, amikor ezt ma már nem is létező pártok, és a Fideszt is visszautasították, illetve akkor a Fidesz még a másik oldalon hajtott".

Csak nyílt szövetkezésre hajlandó

Csurka István hangsúlyozta: a MIÉP többször kifejezte, hogy "nyílt, egyenrangú, a szélsőségesség méltatlan vádját visszautasító" szövetkezésre hajlandó, de ilyen szerződésajánlatot nem kapott, és ilyet senki nem helyezett kilátásba.

A pártelnök bemutatta CD-n is kapható programját, amelynek címe: A tisztesség rendszerváltása a fővárosban.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!