Emánuel
3 °C
12 °C

Dávid Ibolya a Fideszt sejti családja rágalmazása mögött

2006.04.14. 19:14
Egyértelműen a "Fidesz környezetét" sejti Dávid Ibolya a fia kábítószerügyeiről szóló sms-ek mögött. A pártelnök pénteki közleményében az eset kapcsán arról írt, hogy nagy szükség van egy gondolatok, és nem az érzelmek irányította jobbközép erőre.

"Óriási hír holnap a Nemzetben. Dávid Ibolyát zsarolják: fiát lecsukták Ausztráliában drogkereskedésért. A kormány hazahozta, itt ül, ügyét titkosították. Add tovább!" "Dávid Ibolya férje 1 milliárdos üzletet kapott a szociktól. Gyermekeinek külföldi ösztöndíját Tom Lantos, az MDF kampányt Soros pénzeli. Schmuck Andorral már fél éve leszerződtek, ő hozta a nyugdíjasokat. Az MDF már lázong és vissza fognak lépni. Putyin elvitte a madárinfluenza elleni oltóanyag gyártását a szociknak adott kapmánytámogatásért. Ehhez képest nagyon jól állunk. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

A rágalmak forrása

Ilyen és ehhez hasonló sms-ek keringenek napok óta. Dávid Ibolya péntek este az MTI-ben közleményt adott ki. Az üzenetek szerinte a "Fidesz környezetéből" kerülnek ki. (A Fidesz közleményben utasította vissza a vádakat.) "Meggyőződésem, hogy ezek az aljas rágalmak azokra hullanak vissza, akik ezeket a képtelenségeket kitalálják" - írja az MDF elnöke, aki pártjával meglepetésre elérte az ötszázalékos, parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt, és a hét elején elutasította Orbán Viktornak a kölcsönös visszalépésekre vonatkozó ajánlatát.

Dávid Ibolya a "jóérzésű állampolgárokat" arra kéri, hogy a rágalmak forrását hozzák nyilvánosságra. "Engem ilyen módszerekkel nem lehet megtörni, sőt, az elmúlt napok csak tovább erősítenek abban a hitemben, hogy szükség van egy jobbközép erőre, amelyet nem az indulatok, hanem a gondolatok irányítanak" - zárta közleményét az MDF-elnök.

Megviselte a karácsony

Dávid Ibolya a közleményben arról is írt, hogy a diplomáciai testületek a személyével és Ausztráliában tartózkodó gyermekeivel kapcsolatos információkat nyilvánosságra hozhatják.

A Magyar Nemzettől kapott információ szerint - az idézett sms-sel ellentétben - nem jelenik meg cikk Dávid Ibolya fiáról.

A pártelnök, általános meglepetést keltve, januárban tűnt el hetekre. A pletykák már akkor is szóltak fia esetleges kábítószerügyeiről. Dávid Ibolya hazatérve úgy nyilatkozott, hogy férjével és lányával utazott az ausztrál városba, ahol a fia egy egyetem egyéves tanfolyamán felsőfokú, szakirányú angol nyelvi képzésben vesz részt tavaly szeptember óta. A hirtelen utazás oka az volt - mondta akkor Dávid -, hogy fiát a több hónapos távollét után az egyedül töltött karácsony különösen megviselte.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.