Pál
-9 °C
0 °C

Névtelen támogató akciózik Dávid Ibolya érdekében

2005.05.12. 14:29
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy Budapesten postázott, feladó nélküli levélben támogatják állítólagos erdélyi magyarok Dávid Ibolya köztársasági elnöki jelölését. Az MDF elnökét egy közel kétszázas lista aláírói javasolják államelnöknek, az MDF-ben azonban nem tudnak arról, hogy bárki mozgalmat indított volna Dávid mellett.

Egy feladó nélküli levél állítása szerint aláírásgyűjtés kezdődött a köztársaságielnök-jelölés ügyében. Az MSZP-kongresszus Szili Katalint, a Fidesz által kezdeményezett szimpátiaszavazás valószínűleg Mádl Ferencet, az állítólagos határon túli mozgalom pedig Dávid Ibolyát jelölné a posztra.

A legnépszerűbb

A Budapesten postázott levélben szétküldött aláíróíveken közel kétszáz erdélyi, névvel, lakcímmel, aláírással állítólag azt kéri, hogy legyen az MDF elnöke az államfő-jelölt. A fejléc tanúsága szerint a főként székelyudvarhelyi, bágyi lakosok azért látták el kézjegyükkel az ívet, mert azt szeretnék, hogy "dr. Dávid Ibolya - évek óta Magyarország legnépszerűbb és a határon túliak által is tisztelt politikusa - legyen a magyar nemzet köztársaságielnök-jelöltje".

Sajtólistáról

A borítékon és az egysoros kísérő oldalon és az aláíróíveken nincs utalás arra, hogy ki, vagy mely szervezet indította az újabb támogató akciót. A boríték tanúsága szerint a titokzatos támogató azonban számítógépes nyomtatású címmatrica gyártására alkalmas, sajtólistával felszerelt irodából küldte szét a személyes adatokat tartalmazó listákat. Az Index érdeklődésére az MDF országos sajtótitkárságán azt mondták, hogy nincs tudomásuk arról, hogy bárki is Dávid Ibolya jelölését kezdeményezte volna.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!