Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Hamisítvány vagy államtitok a Népszava levele?

2004.05.28. 09:16
Csontos János debreceni szocialista országgyűlési képviselő azt fontolgatja, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságával vizsgáltatja meg azt a Sutka Sándor dandártábornoknak, Hajdú-Bihar megye volt rendőrfőkapitányának tulajdonított - teljes terjedelmében a Népszavában megjelent - levelet, amelyben a dandártábornok állítólag azt írja: a debreceni vagyonkezelő holding ügyében folytatott rendőrségi nyomozásban elkerülhetetlen Kósa Lajos debreceni polgármester, fideszes parlamenti képviselő "eljárás alá vonása".
Tavaly óta rendőrségi nyomozás folyik a debreceni nagyberuházások ügyében. Az eljárással kapcsolatban a Népszava a napokban közölt egy Sutka Sándornak tulajdonított levelet, amelyet később Nagy Kálmán Hajdú-Bihar megyei főügyész - a fejléc és az iktatószám hiányára hivatkozva - hamisítványnak nevezett. A levélben többek között az olvasható: megalapozott annak a gyanúja, hogy a vagyonkezelő holding gazdálkodásában döntésjoggal rendelkező személyek több alkalommal bűntetteket követtek el - írja a Népszabadság.

Csontos János csütörtökön közölte: levelet írt Lamperth Mónika belügyminiszternek, Nagy Kálmán megyei főügyésznek és Halmosi Zsolt Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitánynak azzal a céllal, hogy derüljön ki az igazság a Sutka Sándornak tulajdonított levélről. Hozzátette: minden politikai és parlamenti eszközt fölhasznál, hogy az állampolgárok számára világossá váljanak a debreceni nagyberuházások ügyében folytatott rendőrségi vizsgálat részletei, és az is, hogy Kósa Lajos polgármesternek mi a szerepe az ügyben.

A Népszabadság információi szerint a levél létezik, de elképzelhető, hogy államtitkot képez, így először kezdeményezni kell annak feloldását. A napilap szerint ez hamarosan megtörténik.

A Fidesz debreceni szervezete csütörtökön sajtóközleményt adott ki, amelyben többek között ez olvasható: "Nincs olyan gaztett, hamisítás és hazugság, amitől visszariadna a debreceni Werber-jugend." A közlemény szerint a debreceni vagyonkezelő holding felügyelőbizottsági elnöke, Kállai Gábor szocialista városi képviselő eddig semmilyen kritikai észrevételt nem fogalmazott meg.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!