Elemér
6 °C
16 °C

Nem minden diák kap diákigazolványt

2003.08.25. 07:20
Több tízezren nem küldték vissza az igénylőlapot vagy nem fizették be az igazolvány elkészítési díját. Ők egyelőre ideiglenes diákigazolványt kapnak.
Több tízezer hallgató nem juthat hozzá tanévkezdéskor diákigazolványához - írja a Népszabadság. Az oktatási tárca korábban azt ígérte, hogy a 2003-2004-es tanévben már nem fordulhat elő késés.

Ennek érdekében az egyetemekre, főiskolákra felvételizőknek már a felvételi vizsgák előtt kérvényezniük kellett a kártyát. Az igénylőlapokat május 15-ig kellett visszaküldeni, sikeres felvételi esetén pedig legkésőbb augusztus 5-ig befizetni az igazolvány 1500 forintos díját is.

A felvett 105 ezer hallgató közül azonban csak 75 ezren kértek diákigazolványt, közülük is csak 49 ezren fizették be annak árát az előírt határidőig - értesült a Népszabadság. A késlekedők még befizethetik az igazolvány árát, igaz, ők már nem fogják a szeptemberi tanévkezdésre megkapni kártyájukat. Beiratkozáskor ideiglenes diákigazolványt kérhetnek, amelyet - 270 forintot kifizetve érte - rögtön meg is kapnak. A késlekedők diákigazolványának elkészítése várhatóan egy hónapot vesz igénybe.

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.