Albin
6 °C
10 °C

Maximálták a diákhitel kamatát: 9,5 százalék

2001.08.09. 17:24
A diákhitel maximális kamata nem lehet magasabb 9,5 százaléknál - jelentette be Tállai András, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára csütörtökön, a Pénzügyminisztériumban a kormányfő felhatalmazása alapján.
Tállai András elmondta: a kormány átmenetileg - arra számítva, hogy az infláció a második félévtől jelentősen csökkenni fog - átvállalja a diákhitel kockázati prémiumát és az induláskor a működési költségeket. Tállai András azt is bejelentette, hogy a Diákhitel Központ Rt. esetében tulajdonos változás lesz, módosítják az alapítói határozatot, az rt. új tulajdonosa már a közeljövőben a Postabank és Takarékpénztár Rt. lesz.

Július végétől, augusztus elejétől kérvényezhető 720 kijelölt postahivatalban a diákhitel - ismertette a kormány döntését Pokorni Zoltáni oktatási miniszter június elején. A diákok szeptembertől vehetik igénybe az új hitel konstrukciót, amit a Diákhitel Központ Rt. folyósít majd. Az egyetemisták és főiskolások havonta legfeljebb 21 ezer forintot igényelhetnek. A hitel felvételének feltétele, hogy az igénylő valamely felsőoktatási intézmény nappali, vagy levelező tagozatán tanuljon és erről igazolást nyújtson be.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!