Piroska
-10 °C
1 °C

Tőrrel és kampánnyal búcsúztatják az utolsó sorkatonát

2004.10.05. 19:52
Áfa nélkül több mint százmillió forintot költ a honvédelmi tárca az utolsó sorkatonák búcsúztatására, illetve az önkéntes haderőre való áttérésről szóló reklámkampányra. A leszerelő sorkatonák darabonként tizenháromezer forintos dísztőrt kapnak ajándékba.
Dísztőrrel és reklámkampánnyal búcsúztatja a honvédelmi tárca a sorozott hadsereget, írta keddi számában a Népszabadság. Bocskay István, a honvédelmi tárca kommunikációs főigazgató-helyettese az Indexnek azzal magyarázta az összességében áfa nélkül 105 millió forintba kerülő kampányt, hogy történelmi pillanat az önkéntes haderőre való áttérés. Bocskay emlékezetett arra, hogy a Magyar Honvédség 136 év után búcsúzik a sorkötelezettségtől.

A honvédelmi tárca az utolsó sorkatona leszerelése alkalmából egész októberben sugároztatja az erre az alkalomra készített reklámszpotokat, amelyek 120 alkalommal láthatóak a tévékben, illetve 321 alkalommal hallhatóak a rádiókban. A tárca e mellett ezer plakátot helyez el közterületeken.

A rádiós kampányra - amelynek része hosszabb információs magazinok szponzorálása is - valamivel több mint nettó harminc millió forintot fordítanak. A tévéreklámok legyártatására és sugárzására, valamint a közterületi plakátokra áfa nélkül 49 milliót költenek. Ez utóbbi feladatokat a Hey Reklám Kft., illetve a Media Zone Hungary Kft. alkotta konzorcium végezheti el. A rádiós reklámokat hat cég készíti, amelyeket tizennyolc vállalkozás közül választottak ki, de ezek névsora kedden délután nem állt a HM kommunikációs igazgatóságának rendelkezésére.

A kampány vége egy nagyszabású ünnepség lesz, amelynek részeként az utolsóként leszerelő 1971 sorkatona egy-egy dísztőrt kap ajándékba. Ezek gyártóját szintén közbeszerzésen választották ki, a nevét egyelőre nem sikerült megtudnunk, mindenesetre nettó 26 millió forintért vállalta a tőrök szállítását. Ez azt jelenti, hogy egy tőr több mint 13 ezer forintba kerül, persze ez az ár is áfa nélkül értendő.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.