Mária
-6 °C
-2 °C

A rendőrség elnézést kért a zaklatásért

2006.03.24. 15:00
Felelősségre vonják azokat a rendőröket, akik Kiskundorozsmán megakadályozták Balogh László képviselőjelölt plakátjainak kiragasztását, majd az idős szimpatizánsokkal le is szedették a már kirakott hirdetéseket.

A belügyminiszterhez fordult Balogh László fideszes képviselőjelölt, mert a rendőrök leszedették a képviselő frissen kiragasztott plakátjait. Információink szerint csütörtökön éjjel Balogh idős aktivistái plakátokat ragasztottak a kiskundorozsmai Templom téren, amikor egy civil VW kisbusz állt meg mellettük, amelyből három egyenruhás rendőr szállt ki.

Leszedették velük a plakátokat

A rendőrök igazoltatták az aktivistákat, majd "különböző hatósági engedélyeket" követeltek. Ezután - mivel nem volt engedélyük, adataikat felírták, feljelentéssel fenyegetőztek, és arra kötelezték az aktivista csoportot, hogy a frissen kihelyezett politikai plakátokat szedjék le. A törvény szerint a választás előtt 30 nappal nincs szükség a plakátozáshoz engedélyre, mondta az Indexnek Balogh László.

Balogh szerint ilyen eset a rendszerváltás óta nem fordult elő, ezért nyílt levélben szólította fel a miniszterelnököt és a belügyminisztert, hogy "azonnali hatállyal vonja ki a független rendőrség állományát a választási kampányból és politikai ellenfeleinek és azok munkatársainak megfélemlítéséből".

Nem odavalósiak

Balogh az Indexnek azt mondta, hogy ismerik a környék rendőreit, de azok, akik a csoportot igazoltatták, nem odavalósiak. A képviselő pénteken telefonon beszélt Lukács János megyei rendőrfőkapitánnyal, aki szerinte elnézést kért az eset miatt.

Az Index levélben kért választ a megyei rendőrfőkapitányságtól, például, hogy milyen jogszabály alapján szedetnek le plakátokat, de csak annyit választ kaptunk, hogy soron kívül kivizsgálták a "rendőri intézkedés körülményeit", és megállapították, szakszerűtlen volt. A rendőrkapitány "ezért a felelősségre vonással kapcsolatban, és a hasonló esetek elkerülése érdekében az állomány eligazítására is intézkedett".

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!