Miklós
-7 °C
2 °C

Saját cégeikkel üzleteltek a dunaújvárosi vagyonkezelő volt vezetői

2004.04.08. 19:18
Kapcsolódó cikkek (1)
Büntetőfeljelentést tett a dunaújvárosi alpolgármester, mert - állítása szerint - a város vagyonkezelőjének volt vezetői "gyaníthatóan" fiktív szerződéseket kötöttek saját cégeikkel. Sipos János szerint a volt vezetők saját cégüktől béreltek autót, és cégükkel végeztették a vagyonkezelő könyvelését, a megszokott ár háromszorosáért. Sipos a város kárát több mint százmillió forintra teszi.
A Dunaújvárosi vagyonkezelőnél történt visszásságok miatt Sipos János alpolgármester büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen, írja a Dunaújváros Online.

Saját cégüktől béreltek autót

A nemrégiben a vagyonkezelőnél indult vizsgálat megállapította, hogy a vagyonkezelő, a DVG Rt. elnöke egy cég felvásárlásakor nem rendelkezett az igazgatóság felhatalmazásával. A DVG a BS Center Kft. nyolcvan százalékát szerezte meg. Ráadásul a lap szerint a cégben érdekeltek a vagyonkezelő elbocsátott vezetői. A BS Center végezte a vagyonkezelő könyvelését, a lap állításai szerint ennek díja a Dunaújvárosban alkalmazott tételek két-háromszorosa volt. A vizsgálat szerint a DVG volt vezetőinek - Goda Miklós és Villányi-Kollár Károly Dusán közös - cégétől, az Axióma 2000 Kft.-től évi 1,2 millió forintért autót is bérelt. Az összesen 127 millió forintos kárt okozó ügyben szerepel a volt vezetők "prémiumfizetési ügye" is.

A volt gazdasági igazgató saját cégeivel üzletelt

A vizsgálat alapján tett büntetőfeljelentésekben megemlített három másik cég, a lap szerint gyaníthatóan kapcsolatba hozható a volt gazdasági vezetővel, Villányi-Kollárral. A DVG Rt. 2002. december 27-én kötött ingatlan adásvételi szerződést a Fer '97 Kft.-vel. Az üzlet később meghiúsult, az ingatlan maradt DVG-s tulajdon, a pénz pedig a kft.-nél, viszont "alapos feltételezések szerint" a papíron végrehajtott tranzakció a 2002-es mérlegeredmények javítása érdekében történt.

A DVG e soron mintegy 21 millió forintos vagyonvesztést könyvelhet el. 2003. áprilisában a DVG Rt. és a Fort-Bau 2002 Kft.-vel kötött szerződést, amely 23 millió forintos építőipari anyagvásárlásról szól. Sipos szerint "nem lehet megállapítani", hol használták fel a szerződésben foglalt anyagokat. A vagyonkezelő és a GM-Globál Bt. 2003-as forgalmában - építőipari anyagokról és építőipari munkák leigazolásáról - 83 millió forint esetében "erősen kérdéses", valós teljesítésen alapult-e a kifizetés, állítja Sipos János.

Feljelentést tettek

A három utóbbi ügyben megérkezett a feljelentés a Dunaújvárosi Rendőrfőkapitánysághoz, mondta R. Szabó Ágnes, a megyei főkapitányság sajtóreferense az Indexnek. A nyomozóhatóság egyelőre tanulmányozza a feljelentésben foglaltakat, hogy indítanak-e nyomozást, az csütörtökön derül ki. A többi ügyben a vagyonkezelő felügyelőbizottsága és igazgatósága vizsgálódik.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.