Emánuel
3 °C
12 °C

Név nélkül panaszkodnak az elmeszakértői intézet munkatársai

2005.05.06. 17:15
Soron kívüli ombudsmani vizsgálat indult az Igazságügyi Megfigyelő és Elmeorvosi Szakértői Intézetben (IMEI) a dolgozók panaszai alapján. A névtelenül jelentkező dolgozók azért fordultak Takács Alberthez, mert a pszichiátriai betegek nem kapnak megfelelő gyógyszert a kórházban, ahol nincs elég mosdó, és nem fertőtlenítik az edényeket sem.

"Az IMEI dolgozói, az egészségügyi személyzet fogalmazott meg súlyos kifogásokat részben a betegeket érintő bánásmódot, ellátást, részben pedig saját helyzetüket illetően" - mondta Takács Albert, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese pénteken.

Retorziótól tartanak

Az előzetes letartóztatásban lévők pszichiátriai kényszergyógykezelését végzők azt panaszolják, hogy a betegek nem megfelelő minőségű és mennyiségű gyógyszert kapnak, ha ez elfogy akkor kevésbé hatékonnyal és rosszabb minőségűvel helyettesítik. A betegeknek a higiéniás és közegészségügyi ellátása nem megfelelő, nincs elég mosdó, nincs elég tisztálkodási alkalom, az étkeztetésre szolgáló edényeket nem mossák el rendszeresen, nem fertőtlenítik.

A dolgozók saját magukat illetően elsősorban a túlmunka nem megfelelő díjazását, a rossz munkakörülményeket, valamint kiszolgáltatottságukat kifogásolják. Ez utóbbi azt jelenti, hogy panaszaikkal nem mernek az intézet vezetéséhez fordulni, mert retorziótól tartanak. Ezért is fordultak névtelenül az ombudsmanhoz, mondta el Takács Albert.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.