Előd
5 °C
12 °C

Folytatódik a kisgazda belharc az ifjaknál is

2001.08.30. 17:09
Elsőfokon igazat adott a Fővárosi Bíróság Balogh Richárdnak, a Független Ifjúság (FI) "menesztett" elnökének abban, hogy jogtalanul távolították el posztjáról tavaly februárban. Utódjául akkor Imrédy Szabolcsot, Torgyán József személyi titkárát választották meg, aki továbbra is a kisgazda irányelvek mentén vezetné az 1945-ben alapított társadalmi szervezetet. Balogh szerint a "puccs" óta többször visszaéltek a FI nevével, ezért perre megy.
Kedden született meg a Fővárosi Bíróságon az a döntés, amely a felperes Balogh Richárdnak adott igazat az alperes Független Ifjúsággal szemben: Baloghot jogtalanul távolították el elnöki posztjáról. A szervezet ugyanis tavaly február 19-én nagygyűlést tartott, ahol Imrédy Szabolcsot, Torgyán József egykori személyi titkárát választották meg az 1945-ben alapított egyesület elnökének.

A Fővárosi Bíróság - Imrédy Indexnek adott nyilatkozata szerint - márciusban elsőfokon bejegyezte az új elnököt, bár hozzátette, ez például nem jogosította fel a gazdasági ügyekbe való betekintésre.

Újabb per várható

Balogh Richárd szerint februárban puccs történt, mert az általa vezetett szervezet többször bírálta a Független Kisgazdapárt vezetését, és szeretett volna eltávolodni a Torgyán József által kijelölt útvonaltól. Balogh szerint a "puccsisták" ezért szervezték meg a nagygyűlést, ahol a tagság döntött az addigi elnök elmozdításáról.
- A jogszerűtlen lépés óta folyamatosan visszaéltek a Független Ifjúság nevével, ami miatt erkölcsi és anyagi kár is érte a szervezetet. Ezért vélhetően kártérítési pert indítunk Imrédyék ellen - kommentálta az elsőfokú ítéletet Balogh Richárd.

Markánsan különböznek

A két elnök eltérően ítéli meg a patinás szervezet jövőjét. Balogh véleménye szerint a Független Ifjúságnak végleg el kell szakadnia a kisgazdapárttól, és vissza kell térnie az eredeti szándékokhoz. Ez elsősorban a hátrányos helyzetben lévő fiatalok érdekeinek képviseletét jelenti, politikai célok nélkül. Imrédy "hagyományosan a kisgazdapárt ifjúsági szervezetének" nevezte a FI-t, amelynek a jövőben is azokhoz az elvekhez, és irányvonalakhoz kell igazodnia, amelyek "a tradicionális kisgazda szellemiséget jelentik".

Lobbiztak értük

A Független Ifjúság neve legutóbb a civil szervezeteknek jutatott ingatlanok történetében bukkant fel. Mind vidéken, mind a fővárosban több ingatlant kaptak. Információink szerint az ingatlanokat osztó albizottságban a kisgazda delegáltak a Független Ifjúság, valamint a Független Női Szövetség (ennek a szervezetnek az elnöke Torgyánné Cseh Mária) javára érvényesítették a kisgazda érdekeket.

Az FI a legértékesebbnek tartott Andrássy út 124. szám alatti épületben is kapott helyiségeket, de ezt a döntést a Társadalmi Szervezetek Bizottságának ingatlanjuttatási albizottsága keddi ülésén felülbírálta, így az épületben az eddig is működő Magyar ENSZ Társaság kap tulajdonjogot.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!