Emőke
8 °C
19 °C

Elszámoló kampányba kezd az MSZP és a kormány

2006.01.15. 20:59
Az MSZP elszámoló kampányt ígért az elkövetkezendő öt-hat hétre, viszont ugyanilyen "tájékoztatási akcióba" kezd a közeljövőben a kormány is. A Miniszterelnöki Hivatal pénteken kezdeményezte is az elszamolas.hu valamennyi formájának bejegyeztetését és a biztonság kedvéért bejelentették igényüket a leszamolas2006.hu doménnévre is. Arra a Kormányszóvivői Iroda vasárnap nem tudott választ adni a kormány "tájékoztatási akciója" mennyibe fog kerülni.

Nyakó István, az MSZP szóvivője a szombati Népszabadságban azt nyilatkozta, hogy a szocialisták elszámoló kampányba kezdenek, hogy bemutassák, mi az, amit sikerült, és mi az, amit nem sikerült megvalósítania a pártnak. A szocialisták vasárnapi évindító rendezvényén a párt elszámoló kampányának szlogenjei voltak körös körül olvashatóak és ezek a szlogenek lesznek a következő öt-hat hétben a szocialisták óriásplakátjain is.

A teljesített ígéretek

A szónokok mögötti vászonra piros és zöld mezőkbe fehérrel azt írták: "Igen! Megcsináltuk", a kivetítőkön pedig a tartalmi mondandó volt olvasható: "Bevezettük a 13. havi nyugdíjat. Megdupláztuk a családi pótlékot. Megduplázzuk az autópályák hosszát: 20 százalékra csökkentettük az áfát". Az autópályák hosszáról szóló mondat azért nem múlt időben íródott - tudtuk meg a szocialista kampány egyik ismerőjétől -, mert a sztrádák hossza csak az év végéig duplázódik meg a 2002-es állapothoz képest.

A szocialista elszámoló kampány mellett a napokban a kormány is tájékoztató hirdetésekben kíván elszámolni a Gyurcsány-kormány másfél évéről, erősítette meg a Kormányszóvivői Iroda az Index információit. Arról egyelőre nem tudtak Batiz András munkatársai, hogy a tájékoztató akció mennyi pénzbe kerül majd, de ahhoz hasonlították a feladandó hirdetéseket, mint amikor a száz lépés programját népszerűsítette a kabinet. Az Indexnek határozottan tagadták, hogy hasonlatos volna a párt és a kormány korteskedése, sőt a szóvivői irodán hangoztatták, a szocialista kampánytól "függetlenül" zajlik majd a kabinet tájékoztatója.

Annak érdekében, hogy internetes felületet is teremtenek a kormány elszámolásának, kezdeményezték az elszamolas.hu, az elszámolás.hu, az elszamolas2006.hu, az elszámolás2006.hu, az elszamolas2002-2006.hu, illetve az elszámolás2002-2006.hu-t is, az elszamolunk.hu, az elszámolunk.hu, az elszamolunk2006.hu, valamint az elszámolunk2006.hu doménneveket is. Az esetleges ellenondal indításának a lehetőségét azzal igyekeznek kivédeni, hogy kezdeményezték a leszamolas2006hu, valamint a leszámolás2006.hu regisztrálását is.

Az elsőbbség a MEH-é

A doménnevek regisztrálása felkerült a prioritással nem rendelkező címek kéthetes várólistájára. A doméneket csak akkor kaphatja meg más a kancellárián kívül, ha igazolja, hogy több köze van a névhez - például így hívják az igénylő cégét -, mint az itgénylő Miniszterelnöki Hivatal. Ha ilyen kérelmező nincs, azé az elsőbbség, aki először regisztráltatta, azaz jelen esetben a MEH-é.

A kormány hirdetései nem jelentek ugyan még meg, de a szocialista jelszavakból és az elszámoló kampány jellegéből adódóan nagyon úgy fest, egymásra fog hajazni a vezető kormánypárt és a Miniszterelnöki Hivatal tájékoztatási kampánya. Volt egyébként már hasonló: Miközben a kormányfő Kérdések és válaszok címmel országjáró körútra indult a száz lépés programot hirdetve, először a kormány, majd a szocialista párt kezdett a programot népszerűsítő telefonos kampányba. Ezekben a hetekben csaknem valamennyi szocialista megszólalásban is a száz lépés programját reklámozták.

A Fidesz áthallásos hirdetését az MSZP támadta

A 2002-es választási kampányban éppen a szocialisták feddték meg az akkori kormányzati propagandát. A Széchenyi Tervet propagáló hirdetésekben indirekt módon arra buzdították a spot nézőit, hogy az akkori kormány hatalomban tartására érdemes szavazni, mivel "az országot azok irányítják, akik valóra váltják álmaikat".

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.