Mária
-7 °C
3 °C

'Botránypolitizálással járatják le a demokráciát'

2000.12.07. 17:01
Kapcsolódó cikkek (1)
Meg kell akadályozni, hogy puccsista képviselők visszaéljenek az önkormányzati törvénnyel- jegyezte meg Kövér László, a Fidesz elnöke Rapcsák András győzelmét értékelve. A dél-pest megyei időközi választáson Szűcs Lajos önkormányzati képviselőt indítja a Fidesz. Az MDF még nem döntött arról, hogy támogatja-e a Fidesz jelöltjét.
Rapcsák András győzelme tanulságul szolgálhat a botránypolitizálást folytató ellenzéknek - mondta Kövér László. A Fidesz elnöksége csütörtökön értékelte az időközi választások eredményét. 2000-ben eddig 102 időközi választás volt, ebből a Fidesz 25 esetben volt érdekelt, amelyből 16-szor győzött a fiatal demokraták jelöltje.

Kövér László
"Rapcsák András győzelme a demokrácia győzelme is egyben"
Kövér László kritizálta a vásárhelyi ,,szivárvány-koalíciót", és megjegyezte, hogy Rapcsák András győzelme a demokrácia győzelme is egyben. A politikus szerint a vásárhelyieket a jogszabályok kiskapuin keresztül fosztották meg polgármesterüktől.

Szűcs Lajos egyelőre csak a Fidesz jelöltje a dél -pesti időközi választásokon, de Kövér László elmondta, hogy Szűcs támogatásáról már tárgyalt Dávid Ibolyával, aki először meg akarja ismerni a helyi MDF szervezet álláspontját. Nem hivatalos információk szerint az FKGP is támogatja Szűcs Lajost.

Az ellenzék szerint a miniszterelnök beavatkozott a város ügyeibe

Az európai demokráciákban példátlan, hogy egy kormányfő személyesen avatkozik be egy város önkormányzatának a megválasztásába- kommentálta Kovács László, az MSZP elnöke a vásárhelyi polgármester - választást. A pártelnök kifogásolta, hogy Orbán Viktor autóutat és egyéb protekciós fejlesztéseket ígért arra az esetre, ha a ,,megfelelő" jelölt nyeri el a polgármesteri posztot. Kovács szerint a miniszterelnök túllépte hatáskörét azzal, hogy beavatkozott Hódmezővásárhely belügyeibe.

Kis Zoltán (SZDSZ) nem tartja szerencsésnek, hogy a miniszterelnök személyek megválasztásához köti a támogatások odaítélését. A politikus úgy gondolja, hogy a népakaratot tiszteletben kell tartani, és reménykedik abban, hogy Orbán Viktor és Rapcsák András ígéretei meg is valósulnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.