Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Görgey kontra Demszky

2003.01.09. 07:19
Kártérítési pert indíthat a kultusztárca a főváros ellen - áll abban a levélben, amelyet Görgey Gábor kulturális miniszter írt Demszky Gábor főpolgármesternek az Erzsébet téri ingatlan vételárával kapcsolatban.
Görgey Gábor kultuszminiszter rosszhiszeműséggel vádolja a fővárost az Erzsébet téri félkész ingatlannal kapcsolatban egy minap Demszky Gábor főpolgármesternek írt levélben - írja a Népszabadság. A kultuszminiszter azt kifogásolja, hogy az igazságügyi szakértői véleményben foglaltnál hetven százalékkal drágábban, ötmilliárd forintban határozta meg az értékesítési tenderben az alsó limitárat. Görgey szerint ez lehetetlenné teszi a pályázat sikerét. Amennyiben valóban így lesz, akkor a tárca kártérítési pert indít a főváros ellen.

A főváros szerint jogilag megalapozatlan a kultusztárca követelése, mivel szembehelyezkedik a kormány decemberi határozatával. Ebben az áll: az ingatlan vételárának alsó határa magasabb lehet az igazságügyi szakértői véleményben foglaltnál. Ennek mértékéről a dokumentumban nem esik szó - írja a Népszabadság.

A napilap emlékeztet rá: a Fővárosi Közgyűlés decemberi ülésén azért szabtak a képviselők ötmilliárdos árat, hogy magánbefektető ne tudja megvásárolni, így az államra szállhasson.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.