Judit
3 °C
6 °C

Gyurcsány vigyázott az integetéssel

2006.03.09. 15:28
Az esztergomi Suzuki gyár meglátogatását még kihagyta Gyurcsány Ferenc, csütörtökön azonban ellátogatott a városba. Piaci sétáját ellentüntetők zavarták meg.

"Szép jónapot kívánok! Gyurcsány Ferenc vagyok, nagyon köszönöm, hogy eljöttek." Az esztergomi piac előtti téren volt aki tapssal, volt aki sípolással, fújolással fogadta a miniszterelnök szavait.

A fideszes aktivisták egy-két nappal Gyurcsány látogatása előtt szervezni kezdték az ellentüntetést. Még az egyik helyi MSZP-s aktivista is kapott olyan emailt, amiben a kormányfő elleni demonstrációra hívták.


Klikk a képre!

A téren az ellentüntetők táblákat emeltek a magasba ilyen feliratokkal: "Tisztességtelen dolog átadott híddal kampányolni". (Gyurcsány később be is építette a beszédébe: "hidakat kell építeni, ha az árkokat nem lehet beásni, de a tüntetők inkább arra gondoltak, hogy a párkányi hidat Orbán Viktor avatta fel még 2001-ben.)

A téren egyébként Gyurcsány hívei voltak többségben, akik szóváltásokba keveredtek a városbeli ellentüntető ismerőseikkel. A demonstrálók egyik táblája is elszakadt, amikor Gyurcsány hívei meg akarták akadályozni, hogy felemeljék.

A miniszterelnök már megszokta az ellene demonstrálókat, szólt is róluk: "Van lehetőség dönteni, vagy sípol, vagy beszélget az ember". Alig félórás látogatásán az esztergomiak figyelmébe ajánlotta még Tittmann János szocialista képviselőjelöltet, aki 2002-ben győzött Esztergomban. (A várost fideszes polgármester vezeti, az országgyűlési választáson jobboldali jelölt csak egyszer, 1998-ban tudott nyerni.)

Amikor a miniszterelnök az autójához lépett, azzal búcsúzott az esztergomiaktól: "Nem merem felemelni a kezemet". Végül baljával óvatosan emelte fel jobb kezét, és így integetett.

Mondjuk, egy pillanatra mintha náci karlendítésre emlékeztetett volna.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.