Salamon
7 °C
13 °C

Se Horn, se Orbán nem népszerűsíti az EU-népszavazást

2003.03.12. 13:32
Az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány a hátralévő időszakban arra kívánja ösztönözni a lakosságot, hogy minél nagyobb számban vegyen részt az április 12-i népszavazáson. A közeljövőben televíziókban, újságokban, óriásplakátokon találkozhatunk Friderikusz Sándorral és Vitray Tamással és egy hirdetésben szerepel majd Törőcsik Mari és Gáspár Győző.
Pontosan egy hónap múlva rendezik meg az EU-s csatlakozásról szóló ügydöntő népszavazást. Az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány a hátralévő időszakban arra kívánja ösztönözni a lakosságot, hogy minél nagyobb számban vegyen részt az április 12-i népszavazáson. Az EUKK ellentétes oldalon álló politikusokat kért fel a népszavazás népszerűsítésére, de ők nem vállalták. A nevek között szerepel a négy volt és a jelenlegi miniszterelnök, valamint a külügyminiszterek is.

Tilla, Majka, Gera

Ezzel szemben számos olyan híresség szerepel, aki annak ellenére, hogy ellentétes nézeteket vall, együtt próbálja meggyőzni az embereket a döntés fontosságáról. A közeljövőben televíziókban, újságokban, óriásplakátokon találkozhatunk Friderikusz Sándorral és Vitray Tamással és egy hirdetésben szerepel majd Törőcsik Mari és Gáspár Győző.

A két rivális csapat, a Ferencváros és az Újpest egy-egy játékosa, Gera és Kovács, valamint a két kereskedelmi tévé egy- egy műsorvezetője, Tilla és Majka is együtt jelenik meg. Ezt a fajta "együttgondolkodást" hivatott ösztönözni az Európa- híd, amely a kampány indító helyszíne, egyben szimbóluma lesz. A gyaloghíd, mely március 14. és 16. között köti össze Pestet és Budát kifejezi, hogy a különbözőképp gondolkodók, a különböző partokon állók a csatlakozás fontosságában egyetértenek.

Hídavatás

A 413 méteres hidat, melyet a honvédség két részben szállít a helyszínre, 132 nemzeti színű szélforgó és 100 EU zászló fogja díszíteni, éjszaka pedig fáklyák teszik látványossá. A hivatalos megnyitó 14-én este 19 óra 30 perckor lesz, beszédet mond Medgyessy Péter miniszterelnök és Pat Cox, az Európa Parlament elnöke. Az avatást utcabál követi az Old Boys zenéjére. A helyszínen egész hétvégén szórakoztató, kulturális programok várják az érdeklődőket.

A híd péntek estétől vasárnap estig várja az átkelőket. Az előírásoknak megfelelően a nemzetközi hajóutat is biztosítják, délben és este 10 után szétnyitják, ekkor nem lehet átkelni rajta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.