Miklós
-7 °C
2 °C

Kiszélesedett az egészségügyi sztrájk

2004.10.26. 08:21
Egyre több egészségügyi intézmény csatlakozik a sztrájkolókhoz. Kedden mintegy 20 intézmény dolgozói csatalakoznak az akcióhoz. Az októberben kezdett akcióval a szakszervezet azt szeretné elérni, hogy javuljanak a munkakörülmények és a fizetések.
Munkabeszüntetéssel és tüntetésekkel folytatódik az egészségügyi dolgozók sztrájkja.

Országszerte mintegy 20 intézmény dolgozói csatalakoznak az akcióhoz. A többségnél csak a munkát szüneteltetik, Pécsett és Miskolcon demonstrációval is nyomatékot adnak követeléseiknek.

A miskolci Semmelweis Kórházban 10 és 14 óra, az ugyancsak miskolci Szent Ferenc Kórházban pedig 12 és 14 óra között vesznek részt a tiltakozásban. A sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban reggeltől estig csak a sürgős eseteket látják el.

Ezúttal a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban is lesz munkabeszüntetés. Itt előzetesen csaknem hetvenen jelezték részvételi szándékukat. Láposi Árpád, a sztrájkbizottság vezetője szerint azért csak ennyien, mert a vezetés megfélemlíti a dolgozókat.

Cser Ágnes, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány nem jelöl ki tárgyalódelegációt, ezzel pedig nem tartja be a sztrájktörvényt.

Az októberben kezdett akcióval a szakszervezet azt szeretné elérni, hogy javuljanak a munkakörülmények és a fizetések.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!