Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Tarlós: a prostiképzés fontosabb a Moszkva térnél

2004.01.26. 16:43
Óbuda polgármestere nehezményezi, hogy a prostituáltak képzési projektje vagy az állati ürülék eltakarítása fontosabb EU-pályázati anyagnak ítéltetett, mint a Római-part vagy a Moszkva tér rehabilitációja. A nemzeti fejlesztési tervért felelős politikai államtitkár szerint kár kiemelni két olyan pályázatot a támogatottak közül, amelyek első pillantásra nem tűnhetnek fontosnak.
Tarlós István az Info Rádiónak elmondta: a pályázati támogatásokról nemrég született döntés "kiborította" az érintett önkormányzatokat. Hozzátette, hogy mind a Római-part terveivel, mind a Moszkva tér terveivel sokat dolgoztak a II., a III. kerület, és a fővárosi önkormányzat szakértői, ezért megdöbbentette őket, hogy a pályázatok végül piros lámpát kaptak. Mindezt úgy, hogy olyan más EU-pályázatokat pedig támogat a Nemzeti Fejlesztési Hivatal, mint a prostituáltak 60 milliós képzési támogatása, vagy az állati ürülék eltakarítása - szintén 60 milliós összegben.

Kérdésre válaszolva Tarlós elismerte, hogy az előpályázatok támogatása egyelőre csak azt jelenti, hogy a három önkormányzat nem kap segítséget a pályázatok megírásához, de rámutatott: ha egy tendert már elejétől fogva nem támogat a kormány, akkor azt később sem fogja.

Baráth Etele, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal vezetője az Info Rádiónak elmondta, hogy a meghirdetett EU-pályázati pénzek nagy része a szociális területre, nem pedig az infrastruktúra-fejlesztésre irányul.

Baráth szerint kár lenne két olyan pályázatot kiemelni a többi közül mint a prostituáltak vagy az állatürülék-eltakarítók pályázata, mert ezek csak látszólag jelentenek kis problémát a társadalomnak. Végül leszögezte, hogy kiszámoltatta: Budapest az arányainak megfelelően kap támogatást az uniónak benyújtandó pályázatok között.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.