Natália
-3 °C
7 °C

Kizárják a szakértőket az MSZP frakcióüléseiről

2004.04.05. 14:57
A szakértőket a hivatalos indoklás szerint a túl nagy zaj miatt nem engedik be többé a frakcióülésekre, információink szerint viszont a frakcióvezetésnek elege lett abból, hogy a túl sok információ szivárgott ki a tanácskozásokról. Elképzelések szerint a terem hátsó részét még paravánnal is elfedik.
A frakcióüléseket frakciótagoknak tartják, és kész - indokolta Juhász Gábor frakcióvezető-helyettes az Indexnek, hogy a jövõben nem engedik be üléseikre a szakértõket.

Az elmúlt hónapokban többször is felmerült a szocialista párt vezetésében, hogy túl sok belsõ információ került ki tanácskozásokról. Lendvai Ildikó frakcióvezető végül úgy döntött, hogy a jövõben még saját szakértõik sem látogathatják a képviselõcsoport üléseit.

Juhász Gábor az Indexnek elmondta, hogy legalább 40 decibellel csökken a zajszint a teremben, így "csendesebbek lesznek a frakcióülések".

A szakértõk a jövõben a frakcióülésnek helyet adó terem elõterében várakozhatnak, az ülésterem hátsó részét pedig valósznûleg egy paravánnal is leválasztják.

Az MSZP legutóbb két hónapja próbált meg tenni azért, hogy a párton belüli vitákat, nézeteltéréseket a közvélemény ne ismerhesse meg. Legutóbb a februári választmányi ülésen hoztak olyan döntést, hogy az EP-választásokig nem "beszélnek ki", azaz nem folytatnak programvitákat és személyi vitákat a nyilvánosság elõtt. Kovács László szerint, aki kibeszél az felelõs lesz egy esetleges választási kudarc esetén.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.