Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Átigazolt a fideszes főgazda

2006.08.23. 09:54
Faludi Sándor, a Fidesz gazdatagozatának alapítója Orbán Viktor elhibázott vidékpolitikai stratégiája miatt kilépett a pártból. Munkáját közvetve Gráf József agrárminiszter mellett folytatja.

Kilépett a Fideszből a párt gazdatagozatának elnöke, az országos elnökség tagja - írja a Népszabadság. Faludi Sándor döntéséről nyílt levélben tájékoztatta Orbán Viktor elnököt.

Faludi a lapnak elmondta, hogy döntésében szerepet játszott a Fidesz elhibázott és mindeddig nem korrigált agrár- és vidékpolitikai stratégiája. Felpanaszolta, hogy az országgyűlési választások előtt a pártelnöknek írt - válasz nélkül maradt - levelében már figyelmeztetett arra, hogy a Magosz Fideszhez csatlakozásával meggyengült a falusi szegénység 2,5-3 milliós táborának szakmai érdekképviselete. Elmondta azt is: Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter programjában szerepel, hogy igyekeznek politikamentes gazdasági döntésekkel segíteni a falvak népét.

A szakember a Nemzeti Összefogás a Falvak és a Gazdák Védelméért (Falugazda) nevű országos érdek-képviseleti szervezet vezetője lett. A Falugazda a föld nélküli vagy csak igen kis területtel rendelkező, de mégis mezőgazdasági tevékenységet folytató lakosság szakmai képviseletét látja el.

A Magosz vezetőit meglepte Faludi döntése. Obreczán Ferenc gazdaköri főtitkára elmondta, hogy magándöntésként értékelik alapító tagjuk lépését.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.