Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Zászlóégetés után fegyelmit kapnak a rendőrök

2004.02.04. 07:02
Salgó László országos rendőrfőkapitánynak a tüntetés után még azt jelentették kollégái, hogy "minden rendben volt", hamarosan azonban fény derült a zászlóégetésre. A kapitány fegyelmi vizsgálatot rendelt el, a belügyminiszter szerint egy tüntetéseket járó kisszámú, agresszív csoport folyamatosan kiprovokálja a rendőri fellépést.
Fegyelmi vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány, tisztázandó: kit, illetve kiket terhel felelősség a Tilos Rádió előtt rendezett demonstráció rendőri biztosításában feltárt hiányosságokért - értesült a Népszabadság.

Salgó László országos rendőrfőkapitány a belügyminiszter jelenlétében elmondta: a demonstráció napján munkatársai még azt jelentették: "minden rendben volt", a zászlóégetésről csak másnap értesült. Ekkor rendelte el azt a belső szakmai vizsgálatot, amely számos szabálytalanságot tárt fel, Salgó ennek alapján rendelte el a fegyelmi vizsgálatot.

Lamperth Mónika rámutatott: létezik egy kis létszámú, rendkívül agresszív csoport, amely a jelek szerint minden demonstráción igyekszik kiprovokálni a rendőrség fellépését, hogy abból politikai tőket kovácsolhasson magának.

A Népszabadság néhány nappal korábban megírta: a Tilos Rádió előtt tartott tüntetésen a rendőrök nem ismerték fel, hogy izraeli zászlót égetnek. Egyikük így szólt be rádión a helyszíni biztosítást végző rendőr: "Elégettek itt valami kék-fehér, jelzés nélküli textíliát, amit, ha valaki nagyon akarja, akár zászlónak is nézhet".

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!