Ágnes
-13 °C
0 °C

A Fibisz a rendőrséghez, a Jobbik az ügyészséghez fordul

2004.01.16. 13:44
A Fiatal Baloldal rendőrségi eljárást kezdeményezett csütörtökön a Tilos-tüntetésen elhangzott beszédek kapcsán Döbrentei Kornél, Lovas István és Melocco Miklós ellen, mert szerintük az elhangzott felszólalások kimerítik a közösség elleni izgatás fogalmát. A Jobbik Magyarországért Mozgalom viszont jelezte, hogy ügyészségi eljárást kezdeményez a Tilos Rádió ellen, azután, hogy a médiahatóság döntött a rádió elleni szankciókról.
A Fiatal Baloldal-Ifjú Szocialisták csütörtökön a IX. kerületi Rendőr-kapitányságon eljárást kezdeményezett Melocco Miklós, Döbrentei Kornél és Lovas István ellen - tartalmazza a szocialisták ifjúsági szervezetének pénteki közleménye. Megítélésük szerint a Tilos Rádió ellen szervezett tüntetésen elhangzott beszédek kimerítették a közösség elleni izgatás tényállását. Hangsúlyozzák azonban, hogy a feljelentéssel a szervezet célja Lovas István és szónoktársai felelősségének megállapítása mellett a magyarországi közállapotokról való diskurzus elősegítése. A Fiatal Baloldal értetlenül fogadta az ügyészség "nem minden cinizmustól mentes állásfoglalását, mely szerint a BRFK által kezdeményezett eljárás során további bizonyítékok gyűjtésére utasította a hatóságot".

Lovas István az Index megkeresésére olyan érdektelennek nevezte a Fibisz jogi lépseit, amelyre reagálni sem érdemes.

A közfrekvenciától tiltanák el a rádiót

A gyűlölettörvény hatálya alá tartozó kijelentések miatt az ügyészséghez fordul a Jobbik Magyarországért Mozgalom (Jobbik), miután az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) meghozza döntését a Tilos Rádió ügyében - jelentette be a szervezet pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Papp Dániel médiapolitikai kabinetvezető.

A Jobbik álláspontja szerint a Tilos Rádió műsorszolgáltatási szerződésének felbontása mellett kellene döntenie a médiahatóságnak, ami után az adó az interneten tovább terjeszthetné műsorát. "Mi nem próbáljuk elhallgattatni a Tilos Rádiót, véleményünk szerint csak közfrekvencián ne legyen műsora" - mondta.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.