Natália
-3 °C
7 °C

Sopronba vonult vissza a Fidesz-vezérkar

2006.05.02. 17:14
Sopronban tartja kétnapos tanácskozását a Fidesz elnöksége, kiegészülve KDNP-s és más meghívottakkal. Sok a bizonytalanság, de annyi biztos, Orbán Viktor nem akar túl nagy kereszténydemokrata képviselőcsoportot.

A sajtótól elzárva, Sopronban tartja kétnapos, kibővített elnökségi ülését a Fidesz, amin információink szerint a KDNP egyes tagjai is részt vesznek. A Fidesz-frakció vezetésére első számú jelöltként emlegetett Pokorni Zoltán az MTI-nek csak annyit árult el, hogy a megbeszélésen a szűk elnökség vesz részt és néhány meghívott, de az ő kilétüket nem akarta felfedni.

Orbán Viktor a múlt csütörtökön az új frakció első munkamegbeszélése után jelentette be, hogy a Fidesz e hét csütörtöki alakuló frakcióülése dönt a párt politikai stratégiájáról, a Fidesz és a KDNP parlamenti együttműködésére vonatkozó javaslatról, valamint a személyi kérdésekről, s ezeket a Fidesz elnökségi ülésén is megvitatják majd.

Önállóan, de szövetségben

A Fidesz elnöke kedden az államfő és a parlamenti pártok elnökeinek egyeztetését követően újságíróknak elmondta, azt javasolja, hogy a KDNP és a Fidesz két önálló frakcióként, szövetségben működjön. Esély van arra, hogy a Fidesz csütörtök délelőtti alakuló frakcióülésén erről döntés szülessen - tette hozzá.

Korábban felvetődött, hogy Orbán Viktor frakcióelnök lenne, Pokorni Zoltán pedig frakcióvezető. A frakciószövetség megalakulása esetén várhatóan Semjén Zsolt lenne a KDNP frakcióvezetője, Orbán pedig frakcióelnökként fogná össze a két képviselőcsoportot.

A KDNP gyarapodna

A kereszténydemokraták ugyanakkor azt szeretnék, ha nem csak a kialkudott 21 képviselő, hanem azok is a frakciójuk tagjaivá válnának, akik egyéniben fideszes támogatással nyertek, de KDNP-s tagok. Az biztos, hogy Orbán Viktor nem szeretne túl nagy kereszténydemokrata képviselőcsoportot.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.