Árpád
-1 °C
9 °C

Kövér ismét bizalmat kapott a Fidesztől

2006.05.27. 20:05
Ismét Kövér László a a Fidesz választmányi elnöke, miután a szervezet szombat délutáni ülésén megerősítették tisztségében. Az országos választmány június 17-i ülésén dönt majd a párt főpolgármester-jelöltjéről, valamint a budapesti és a megyei listákról.

A Fidesz országos választmánya június 17-i ülésén dönt a párt főpolgármester-jelöltjéről, valamint a budapesti és a megyei listákról - mondta el Kövér László választmányi elnök a testület szombati, budapesti ülése után újságíróknak. Közlése szerint a június 17-i ülésen zárják le az önkormányzati választásokra való felkészülést, annak keretében döntenek a húsz területi - 19 megyei és 1 fővárosi - listáról, valamint a főpolgármester-jelölt személyéről.

Kövér azt is hozzátette, nincs új jelöltjük a posztra, az eddig ismert négy aspiráns - Tirts Tamás, a budapesti választmány ügyvezető alelnöke, fővárosi képviselő; Cselovszki Zoltán, a Fidesz Új Budapest Központjának vezetője; Fónagy János volt közlekedési miniszter és Tarlós István III. kerületi független polgármester - közül választnak majd. A politikus közölte: a mostani ülésen az eddig meghozott polgármester-jelöléseket hagyta jóvá a választmány, illetve Orbán Viktor pártelnök javaslatára döntést hozott arról, hogy Miskolc, Szeged, és Pécs fideszes szervezeteinek azt ajánlják, tartsanak előválasztást a polgármester-jelölt kiválasztására. Mint mondta, a választmány felkérte Orbán Viktort, hogy az előválasztások lebonyolítására konzultáljon a három helyi szervezettel.

Kövér László hozzátette: az ülésen az országos választmánytól újabb egy évre kapott bizalmat, miután felajánlotta lemondását, összhangban azzal, hogy Orbán Viktor pártelnök és a négy alelnök a múlt szombati kongresszuson kért maga ellen bizalmi szavazást. Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: "nagyjából félúton" vannak a polgármester-jelöléseket illetően, a jelöltek egy jelentős része még nem ismert, hiszen még vagy egyeztetnek magával a jelölttel, vagy a szövetségesekkel a közös jelölés érdekében. Mint mondta, az országos választmány a testület elnökségét hatalmazta fel, hogy ebben az ügyben az egyeztetéseket lefolytassa és döntéseket hozzon.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.