Judit
-2 °C
8 °C

Áder maradhat a Fidesz frakcióvezetője

2003.06.19. 17:11
Áder János az egyetlen jelölt a Fidesz parlamenti frakcióvezetői tisztségére. Rogán Antal most nem tagja a pártnak, elképzelhető, hogy nem jelölik semmilyen pártposztra.
Áder János az egyetlen jelölt a Fidesz parlamenti frakcióvezetői tisztségére - nyilatkozta Orbán Viktor a Népszabadságnak. A Fidesz frakcióvezetőjének - megválasztását követően - a ciklus végéig szól majd a mandátuma.

A Fidesz képviselőcsoportja a hét végén, kecskeméti kihelyezett ülésén választ frakcióvezetőt. Orbán Viktor nyilatkozata és a képviselők véleményének ismeretében bizonyosra vehető, hogy nem lesz változás a poszton.

Ádert Jánost tavaly nyáron választották meg első alkalommal frakcióvezetőnek, miután Pokorni Zoltán - az édesapja múltjáról nyilvánosságra került információ miatt - lemondott a pártelnöki és a frakcióvezetői feladatairól, és egy időre visszavonult a politizálástól.

Rogán most nem tagja a pártnak

Újra tag lenne
Július elejére szervezhetik újra a Fidesz V. kerületi csoportját - nyilatkozta az MTI-nek Rogán Antal. A párt frakcióvezető-helyettese már kérte Fidesz-tagsága megújítását, mely az alapszervezet feloszlatásával szűnt meg. Reményét fejezte ki, hogy tagfelvételi kérelmét az országos választmány elnöksége néhány napon belül jóváhagyja, és újra tagja lesz a Fidesznek. Rogán ismét az V. kerületi alapszervezetbe kérte felvételét.
A Fidesz budapesti elnöke, Deutsch Tamás a párt fővárosi választmányának keddi ülésén bejelentette: Rogán Antal, a párt volt alelnöke nem tagja a pártnak, így nem jelölhető, és nem is választható semmilyen pártposztra - írja a Magyar Hírlap.

Rogán Antal V. kerületi alapszervezetét a párt országos elnöksége egy hónappal ezelőtt feloszlatta, s az alapszabály szerint ezzel automatikusan megszűnt az ottaniak párttagsága. Az V. kerületi Fideszt azért szüntették meg, mert nem engedtek új tagokat maguk közé, így a polgári körösök is kimaradtak, köztük Kerényi Imre, a Madách Színház igazgatója. Ezt lapunknak korábban Navracsics Tibor kabinetfőnök nyilatkozta.

Orbán Viktor és Rogán Antal között egyébként még a párt átalakulása előtt romlott meg a viszony, s a frakcióvezető-helyettes be is jelentette: két évre visszavonul a pártpolitikától. Orbán először Rogánt kérte fel pártigazgatónak és kabinetfőnöknek, de ő ezt nem vállalta. Rogán azért mondott nemet, mert tudta, hogy a háttérmunka során többek között alapszervezeteket kellett volna felszámolnia. Orbán egyes információk szerint azért szánta éppen Rogánnak a feladatot, mert potenciális ellenfélnek, esetleges bukása esetén pedig utódjelöltnek tartotta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.