Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Ünneplés babona nélkül

2001.03.30. 23:32
Kapcsolódó cikkek (1)
A Fidesz tizenharmadik születésnapját ünnepelte pénteken abban a kollégiumi szobában a Ménesi úton, ahol 1988-ban 37 alapítóval létrejött a szervezet. Vélhetően nem a pontosságukért kedvelik egymást a fideszesek, hiszen most a máskor mindenkit megvárakoztató Orbán Viktort várakoztatták meg párttársai. Orbán azonban feltatálta magát és vicces, ám felejthető történetekkel szórakoztatta a szintén várakozó újságírókat.
Nem tartott viszont sokáig a Fidesz-tudósítók öröme, mert az első két alapítóatya, Rácz András és Both Vilmos megérkezte után Orbán besietett abba a nem túl nagy terembe, ahol hajdanán létrejött a Fidesz. Ez a rendezvény jellemzően olyan, ahova mindenki, akinek van, gyermekével érkezik, így a sajtó képviselői megismerhették a Pokorni gyerekeket éppúgy, mint Várhegyi Attila kulturális államtitkár fiát.

A tortaszeléssel egybekötött tósztra igen sokat kellet várni, mert az eseményt celebráló Szájer József vagy 25 percet késett, de semmi sem kezdődhetett el, amíg meg nem érkezett a majd' egy órát késő Kövér pártelnök. Szájer szerint a legkiszámíthatóbb politikai erő születésnapjára érkeztünk. Ünnepi beszédében a politikus dicsérte pártját és odavágott egy kicsit az ellenzéknek, hogy meg legyen az e napra járó fideszes kritika. Szájer arról is szólt, hogy bár a zsidó szokás szerint 13 évesen válnak férfivá az ifjak, a Fidesz jelentéséből adódóan nőnemű. A nők pedig korábban érnek, úgyhogy már rég felnőttek.

A tízperces és papírról olvasott beszéd után jött a legfontosabb program, a tortaszelés, ezután már csak a kötetlen beszélgetések következtek, illetve 15 fontos ember 15 féle médiumnak nyilatkozott, valószínűleg fontosat. Orbán például azt hangoztatta, ha újra nyernek jövőre, még jobbak lesznek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.