Judit
-2 °C
8 °C

A szellemi építkezést választja a Fidesz-elnök

2003.10.01. 15:26
Közép-Európa legnagyobb közéleti szervezetének lehetőségét látja Orbán Viktor pártelnök a szövetséggé alakult Fideszben. Orbán szerint tagozatokkal kibővült pártnak a közélet parlamenten kívüli részére is koncentrálnia kell, ezért újjászervezi teljes kommunikációs csapatát. A Fidesz frakciójának sajtóosztálya továbbra is függetlenül működik, a Szövetség is kap egy új részleget, amelyhez csatlakozik Sunyovszky Szilvia színésznő is.
Orbán Viktor továbbra is a parlamenten kívüli fellépésben látja politikusi küldetését. A volt miniszterelnök szerint az országgyűlésbeli tucatbeszédeket a Fidesz más vezetői épp úgy el tudják mondani, mint ő, ám a közélet építése, a szellemi, lelki építkezés ennél jóval fontosabb.

Minden, ami nem a politika világa

Sunyovszky Szilvia, a Fidesz új tanácsosa
A Fidesz-MPSZ közéleti szerepvállalását próbálja erősíteni az is, hogy az eddig a képviselőcsoport mellett működő sajtóiroda mellett önálló sajtóosztályt hoz létre a Szövetség is. Orbán szerdán bemutatta az új pártsajtófőnököt Csépe Krisztinát, aki Pokorni Zoltán minisztersége alatt OM-ben dolgozott. A Fidesz-MPSZ szóvivője továbbra is a nemrégiben kinevezett képviselő, Révész Máriusz lesz, ám a civil kapcsolatokat, lakossági ügyeket, Orbán szerint mindazt, ami nem a politika világának "cséphadarós csihi-puhi világába tartozik" a jövőben Sunyovszky Szilvia színésznő látja majd el. A pártelnökkel történ megállapodása értelmében Sunyovszky a diplomáciai testületek besorolásaiból ellesett tanácsosként segíti majd a Fidesz kommunikációját. A Fidesz sajtómegjelenéseit eddig szervező parlamenti sajtóirodát nem érintik a változások, irányítója továbbra is Hammerstein Judit lesz.

El kell menni meggyőzni őket

A pártelnök szerint egyébként az átalakításokkal, a tagozatok és a polgári körök megszervezésével a Fidesz Közép-Európa legnagyobb közéleti szervezete lehet. Orbán elmondta, hogy a 176 választókerületi elnökből eddig 70-et neveztek ki, a közeljövőben átalakítják az eddigi tagnyilvántartási rendszert, új tagkönyveket bocsátanak ki és a párttag mellett a szimpatizánsok választhatják majd az önkéntes státuszát is. A belépések segítése érdekében leszállították az éves tagdíjakat. A pártelnök becslése szerint a átalakítással választókerületenként 100-300 fős taglétszámot érhet el a párt. Orbán úgy vélekedett, hogy ehhez újfajta fellépés is szükséges. Budapestet kiemelve Orbán azt mondta: el kell menni a lakótelepekre, sportegyesületekbe, és meg kell győzni őket.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!