Judit
-2 °C
8 °C

Nem fér be a Fidesz az Arénába

2004.03.16. 15:53
Az ellenzéki párt első szövetségi gyűlésére nagyobb az érdeklődés, mint a színhelyül választott Budapest Aréna befogadóképessége. A Fidesz szervezeti átalakítását lezáró, és az EP-választást bevezető eseményre a szervezők szerint 16 ezren jelezték részvételi szándékukat.
A Fidesz március 27-én, a korábbiaktól eltérően nem kongresszuson, hanem szövetségi gyűlésen zárja le a belső szervezeti átalakításokat.

Kinn is rekednek

25 ezren
A párt átalakításának kezdete óta megháromszorozódott a Fidesz tagsága - jelentette ki az Index érdeklődésére Navracsics Tibor. A pártelnök kabinetfőnöke elmondta, hogy a nemrég befejeződött összesítések alapján a Fidesz 25 ezer tagot számlál. Az Indexnek korábban nyilatkozó Kövér László választmányi elnök azt mondta, hogy korábban a belső nyilvántartási rendszer gyengeségei miatt nem voltak pontos adatok az aktuális párttagságról, a szövetséggé alakulással azonban javul majd a "pártbürokrácia" színvonala is.
Kicsi Arénát építettünk, sokkal többen akarnak eljönni, mint amennyi hely van épületben - jelentette ki az esemény szervezési gondjait kommentálva Révész Máriusz, a Fidesz szővivője. Révész szerint eddig mintegy 16 ezren jelezték, hogy részt kívánnak venni a gyűlésen, a csarnok azonban 12 500 fő befogadására alkalmas. A szóvivő elmondta, hogy különösen a tagozatokban dolgozók és a választókerületekből érkező, az EP-kampányban való részvételre is jelentkező párttagok növelték meg az eseményen résztvenni szándékozók számát. A budapesti gyűlésen Orbán Viktor pártelnök mellett a párt listavezetője, Schmitt Pál is beszédet mond, valamint megszólal majd egy európai uniós külföldi díszvendég is.

176 elnök

A szövetségi gyűlésen valószínűleg bemutatják az új pártszervezet alapját jelentő választókerületi elnököket is. Az Index információ szerint a 2006-os országgyűlési képviselőjeltöltségre is esélyes 176 elnök közül eddig 140-et neveztek ki, mintegy 20 körzetben pedig már megtörtént a kijelölés. A helyi "mozgósító", választásikampány-szervező feladatokkal megbízott választókerületi elnökök kinevezését az elmúlt egy évben számos konfliktus kísérte, az elnökség és a helyiek számára is megfelelő emberek kiválasztása pedig többször látványosan lelassult.

Úgy tudjuk, hogy az EP-választás elé időzített eseményre az önállóan induló MDF elnöke, Dávid Ibolya is meghívót kap.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.