Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Nagyon zárt ülés

2001.02.01. 12:33
Pénteken és szombaton tartja a Fidesz kibővített elnökségi ülését Telkiben, az eseményről azonban kizárólag a Magyar Távirati Irodát tájékoztatja a párt sajtóosztálya, tudta meg az Index Farkas Attila sajtófőnöktől. Az Index korábban már hírül adta: ezen a tanácskozáson születik döntés arról, a kisgazdapárt nélkül, avagy e párttal közösen készüljön-e a vezető kormánypárt a 2002-es parlamenti választásokra. A zárt tanácskozásnak még csak a helyszínére sem engedik be az újságírókat, így a kisgazda rendezvényeken már megszokott gyakorlat szerint a média képviselői a program helyszíne előtt, az utcán várakozhatnak a hírekre.

Nem tart sajtótájékoztatót a Fidesz Telkiben tartandó elnökségi üléséről, közölte az Indexszel Farkas Attila, a párt sajtófőnöke. Tájékoztatása szerint a fontosabb, a nyilvánosságra tartozó döntésekről a párt a Magyar Távirati Irodán keresztül tájékoztatja a sajtót. Ennek oka többek között az, hogy például pénteken csak este kezdődhet el az érdemi munka, mert a párt vezetői közül többen részt vesznek Sinkovits Imre, a közelmúltban elhunyt színészóriás temetésén.

Pénteken és szombaton tartja a Fidesz kibővített elnökségi ülését Telkiben
A párt Telkiben többek között olyan fontos kérdésekben határoz, minthogy a kisgazdapárttal vagy nélküle indul neki a 2002-es választásoknak a vezető kormánypárt. Sokan biztosra veszik, ezen a tanácskozáson formálisan is megerősíti a pártvezetés azt, hogy a választók többsége számára szalonképtelenné vált kisgazdapárttal nem köthető megállapodás, csak abban az esetben, ha Torgyán József leköszön pártelnöki posztjáról.

A kétnapos elnökségi ülésnek még csak a helyszínére sem engedik be az újságírók. Ennek oka Farkas Attila sajtófőnök szerint az, hogy a sajtó be se férne az elnökségi ülés helyszínéül szolgáló épületbe. Így a kisgazdapárt vezetőségi ülésein már megszokott gyakorlat szerint a médiumok munkatársai csak a kerítésen kívül, az utcán várakozhatnak a hírekre. Arra persze mód lesz a sajtófőnök tájékoztatása szerint, hogy a párt vezető testületének tagjaitól telefonon szerezzenek információkat az újságírók.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.