Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Orbán a megszólaláson gondolkodik

2006.09.19. 10:56
Az Index információi szerint a Fideszben felmerült, hogy a vandalizmus esetleges megismétlődése miatt lemondanák a szombatra meghirdetett nagygyűlést. A nyáron beígért demonstráció veszélyeiről már az MTV ostroma előtt, a párt frakcióülésén beszéltek a képviselők.

Kedden délelőtt összeült Orbán Viktor pártelnök részvételével a Fidesz elnöksége, hogy megvitassa, milyen lépéseket tegyen az ellenzéki párt az MTV székháznál gyújtogatásba és rombolásba torkollt tüntetés után.

A vasárnap megindult tüntetésekről Orbán Viktor eddig nem beszélt a nyilvánosság előtt, a pártelnök ugyanis még a Gyurcsány Ferenc-hangfelvétel felbukkanása előtti órákban Brüsszelbe utazott. A pártelnök végül lemondta európai néppárti programjait, és még hétfőn este visszatért Budapestre, de a közben kirobbant éjszakai összecsapásokról kedd reggel sem nyilatkozott egyetlen médiumnak sem. Az elnökség most arról is dönt, hogy Orbán Viktor megszólaljon-e a történtekkel kapcsolatban.

Úgy tudjuk, a Fidesz és a KDNP hétfőn kora este tartott zárt frakcióülésén is felmerült, hogy az utcai tüntetések esetleges eszkalációja miatt meg kéne fontolni a hétvégére tervezett választási demonstráció lemondását. A képviselők egy része ugyanis attól tartott, hogy a rendezvénnyel összefüggésbe hozható erőszakos cselekmények ártanának a párt népszerűségének, és jelentős részben megfordítanák a Gyurcsány-ellenes hangulatot. A képviselők ezért információink szerint az ajánlották az elnökségnek, hogy foglalkozzon a tüntetés ügyével.

A szeptember 23-ra tervezett demonstráció lemondását kérte a Fidesztől az MTV reggeli műsorában Dávid Ibolya, az MDF elnöke is.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!