Miklós
-7 °C
2 °C

Torgyán levelekkel bombázza a legfőbb igazságszolgákat

2001.05.31. 11:28
A Legfelsőbb Bíróság elnökéhez, a Legfőbb Ügyészhez és az Alkotmánybíróság elnökéhez fordult levélben Torgyán József azt kérve, hogy tartassák be az Országgyűléssel az FKGP frakciójából történt kizárását megsemmisítő bírósági határozatot. A párt alelnöke, G. Nagyné Maczó Ágnes azt kérte a Fidesztől, hogy ne avatkozzon az FKGP belügyeibe, és ne kössön választási megállapodást a kisgazda miniszterek szövetségével.
Az FKGP elnöke nem tervezi, hogy a választások első fordulója előtt megállapodást köt a Fidesszel. Torgyán József csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: a kisgazdapárt mind a 176 egyéni választókörzetben jelöltet kíván állítani, és csak a második forduló előtt vizsgálják meg, hogy érdemes-e a nagyobbik kormánypárttal egyezségre lépni. Más politikai erőkkel már elkezdték az egyeztetést, de erről részletekkel nem szolgált a pártelnök.

G. Nagyné Maczó Ágnes, a párt alelnöke felkérte a Fideszt, hogy ne avatkozzon be az FKGP belügyeibe, ugyanis egyes hírek szerint a legnagyobb kormánypárt a kisgazda miniszterek által a napokban létrehozott szövetséggel próbál megállapodást kötni. Maczó Ágnes emlékezteti a Fideszt arra, hogy a választási megállapodásosokat pártokkal szokás kötni, nem pedig szövetségekkel.

Egy "fondorlatos intellektuális okirat-hamisítás" nyomában

A Legfelsőbb Bíróság elnökének, a Legfőbb Ügyésznek, az Alkotmánybíróság elnökének írt levelet frakciótagságáról a pártelnök. Ebben arra kéri a vezetőket, hogy tartassák be a Fővárosi Bíróság döntését, mely szerint a képviselőcsoportból való kizárása törvénytelen volt.

A független bíróság határozata mindenkire kötelező, mivel az Országgyűlés az erről szóló törvényt kétharmados többséggel hozta meg - hangoztatta Torgyán. A pártelnök elvárja a Legfőbb Ügyésztől azt is, hogy fedje fel azoknak a frakciótagoknak a nevét, akik "fondorlatos intellektuális okirat-hamisítást" követtek el, amikor a hamisított frakciószabályzatot küldték el Áder János házelnöknek és az ügyrendi bizottságnak. Ugyanis ez alapján döntött úgy a házelnök, hogy Torgyánnak a függetlenek közé kell átülnie.

Közelednek Szabóhoz?

A párt elnöksége folyamatosan próbálja az FKGP-ből távozott, "megtévedt" tagokat visszacsábítani az FKGP-be. Elárulta, kísérletet tettek az egyeztetésre Szabó Jánossal is, ám erről nem árult el részleteket az alelnök.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.