Ágnes
-13 °C
0 °C

Az FKGP támogatja az ellenzéket

2001.08.02. 15:34
Az FKGP is támogatja az ellenzék által kezdeményezett parlamenti rendkívüli ülést. Ráadásul a mai elnökségi ülésen döntöttek arról, hogy a kisgazda honatyáknak kötelezően meg kell szavazniuk az őszi ülésszak előtti ülést, amelynek összehívásán még gondolkodik Áder János házelnök. Ráadásul a frakció tagjainak támogatniuk kell a két vizsgálóbizottság fölállítását is.
Az MSZP és az SZDSZ múlt héten kezdeményezte az országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását. Az ellenzéki politikusok ugyanis két vizsgálóbizottság létrehozását szorgalmazzák, s ezen az ülésen dönthetnek a grémiumok fölállításáról. A testületek Orbán Viktor miniszterelnök, az FVM-ben Szabadi Béla terhére rótt visszaélésekkel kapcsolatos felelősségét, illetve az Orbán-bányák állami megrendelésű dolomitszállításainak körülményeit tisztáznák.

A Fidesz, az MDF és a MIÉP nem értett egyet a rendkívüli ülés összehívásával, ám mivel összegyűlt a kellő számú, 78 aláírás, így Áder János házelnöknek nyolc napon belül ki kell hirdetnie, hogy melyik napra hívja össze a parlamentet. Áder azonban még vacilál, még nem jelentette be az időpontot.

Az FKGP viszont a mai elnökségi ülésén úgy döntött: támogatják a rendkívüli ülés összehívását, s a kisgazda frakciótagokat kötelezik arra, hogy azt megszavazzák. Ráadásul a képviselőcsoport politikusainak támogatniuk kell a két grémium létrehozását. Úgy vélik, hogy ezzel nem az ellenzéki pártokat támogatják, csupán azt akarják, hogy kiderüljön az igazság.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.