Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Új párt hódítaná meg a MIÉP területeit

2003.03.14. 12:39
A MIÉP-ből kizárt és az abban csalódott politikusok Magyar Nemzeti Front néven pártot alapítottak. Az újszülött a politikai térkép eddig, a MIÉP által lefedett területeit próbálja elfoglalni, miközben annak híveit, ideológiáját és a retorikáját is magába olvasztaná. És ott van Izrael is.
A Magyar Nemzeti Front vezetője, Rozgonyi Ernő sajtótájékoztatón vázolta a MIÉP politikai helyét elfoglalni igyekvő tömörülés céljait, vízióit, ideológiáját. Amint azt a politikus hangsúlyozta a sajtó maroknyi képviselőjének, az MNF - a "magyar szellemet", a "magyar tudatot" képviseli, a vele kibékíthetetlen ellentétet képviselőkkel: a materializmussal, és a materialistákkal szemben. A "magyarság", ahogyan Rozgonyi azt többször is hangsúlyozta, az "egység", és a "külső harmónia" pártján áll. A Magyar Nemzeti Front nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy ideológiai harcot folytasson. Az ellenfeleket azonban nem nevesítette meg a pártelnök.

Nem EU, nem háború

Az viszont kiderült, hogy a párt világpolitikai elképzelései nem esnek egybe a jelenlegi kormány törekvéseivel, hiszen sem az EU csatlakozással, sem az iraki háborúval nem értenek egyet. Az EU-ba való belépés alternatívája - a párt retorikájában - a "szabadság" szóban manifesztálódik. Emellett azt sem szeretnék, ahogyan Rozgonyi fogalmazott, ha a föld kikerülne a magyar kezekből.

"Elég volt a Szovjetunióból", utalt Bognár László vezetőségi tag arra, hogy félelmük szerint az EU is csak a népek nagy kohója lesz, mint keleti elődje. Gyanús is, hogy ezt a szegény országot, miért akarja az EU, morfondírozott hangosan Rozgonyi visszavéve a szót Bognártól: "gyarmatnak, gyepűnek" - vélekedett.

Oldalvágásként, s a magyar belpolitika színpadára visszatérve, Schuszter Lóránt elmondta, hogy Csurkáék a sztálinizmusra jellemző módszereket alkalmazva, retusált képet tartalmazó szórólapokkal csábítják március 15-i rendezvényükre a szimpatizánsokat. Előrevetítették ugyanakkor, hogy a két párt marakodásának még koránt sincs vége, hiszen a MIÉP ifjúsági szervei feloszlatják magukat, s betagozódnak a Nemzeti Frontba - állította Rozgonyi Ernő.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.