Emőke
8 °C
19 °C

Friderikusz benyújtotta lemondását?

2004.09.08. 13:12
Friderikusz Sándor kedden bejelentette a Magyar Televízió vezetőinek, hogy heteken belül befejezi tevékenységét az MTV-ben, és nem vezeti tovább A szólás szabadsága című politikai-közéleti műsort - értesült a Népszabadság. Az Index információi szerint a műsorvezető fél éve vetette fel, hogy napi rendszerességgel készítene új műsort az m1 esti műsorsávjában.
A Népszabadság információi szerint Rudi Zoltán, a köztévé elnöke az elmúlt fél évben többször tett ígéretet arra, hogy a késő esti sávban elindul Friderikusz napi félórás műsorsorozata, amely - elszakadva a hazai pártpolitikától - a világ számos vezető politikusát, közéleti szereplőjét vonultatta volna fel. A tévéelnök a múlt héten még áldását adta a sorozatra, majd e hét elején pénzhiányra hivatkozva váratlanul lemondta a produkciót. Egy-egy adás Firderikusz elképzelései maximum 400-500 ezer forintba került volna.

Az Index információi szerint az ismert műsorvezető terjeszkedésének tervezett költségvetését nem tartják reálisnak. A Szólás szabadsága ugyanis jelenleg adásonként mintegy 3 millió forintba került, sőt a csatorna más műsoraihoz képest kimagasló technikai felszereltséget biztosított a műsor elkészítéséhez. Forrásaink elismerik, hogy a műsor nézettsége jól alakult az elmúlt hónapokban, azt azonban nem tarják kivitelezhetőnek, hogy a Hét után az Este című közéleti hírműsort is "beáldozzák" Friderikusz újabb tervei miatt.

Rudi Zoltán az Index megkeresésére nem kívánt nyilatkozni az ügyben, mert Friderikusz levelét még nem látta.

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.