Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Történelmi mélyponton a kormányfő népszerűsége

2006.08.31. 16:47
A Fidesz abszolút többséget szerezne, ha most vasárnap lennének a választások, olvasható ki a Gallup Intézet augusztusi felméréséből. Gyurcsány Ferenccel a választók negyede elégedett.

Hét éve, amióta ezt is mérik, nem voltak ilyen elégedetlenek a választók a hivatalban lévő kormányfővel, olvasható a Gallup Intézet augusztusi felmérésében. Gyurcsány Ferenc munkájával csupán 27 százalék elégedett. Medgyessy Péter leváltásának idején a lakosság 58 százaléka volt elégedetlen a miniszterelnökkel. (A Szonda Ipsos szintén csütörtökön publikált felmérése szerint a kormányfő a 15. legnépszerűbb politikus).

Abszolút többség

Az MSZP amúgy is messze elmarad májusi eredményeitől. A Gallup szerint az összelakosság körében a nagyobbik kormánypárt 23 százalékon áll, a Fidesz 34 százalékos támogatottságot tudhat magáénak. A biztos szavazó pártválasztók 35 százaléka az MSZP-re, 56 százaléka a Fideszre szavazna, ha most vasárnap lennének a választások.

Az MSZP-től elfordultak (a májusban rájuk szavazók egyharmada) nem az ellenzék, hanem inkább a bizonytalanok táborát gyarapítja. Az SZDSZ 3, az MDF 2 százalékon áll.

A választók 12 százaléka szerint Magyarország gazdasági helyzete jó, viszont 83 százalék szerint rosszul mennek a dolgok. Augusztusban az előző hónaphoz hasonlóan 10 felnőttből hatan számítanak helyzetük romlására a következő egy évben.

A nagyobb közvéleménykutató-cégek augusztusi felmérése egymással összhangban az MSZP népszerűségének zuhanását, és a legnagyobb ellenzéki párt vezetését mutatják.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.