Hajnalka
0 °C
14 °C

Gallup: meglepődtünk a megszorításokon

2006.08.02. 19:00
Minden negyedik magyar szerint a megszorítások összhangban állnak a kampányban tett ígéretekkel, áll a Gallup legfrissebb felmérésben. A tanult és gazdag emberek számítottak a leginkább a kormány intézkedéscsomagjára.

Az ország háromnegyede a választás előtt tett ígéretek alapján másra számított, mint ami a Gyurcsány-kormány intézkedéscsomagjában szerepel, áll a Gallup Intézet júliusi felmérésében. Arra a kérdésre, hogy a mostanában bejelentett intézkedéscsomag összhangban áll-e a választás előtti ígéretekkel 71 százalék nemmel felelt, 23 százalék igennel, a többiek nem tudják, vagy nem válaszoltak.

A közvéleménykutató szerint három válaszadóból kettő személy szerint sem számított a bejelentett mértékű megszorításokra. A felsőfokú végzettségűek és a gazdagabbak számítottak rá, az alapfokú, és részben a csak középfokú iskolai végzettségűek, illetve az átlagos, vagy az alatti jövedelemmel rendelkezők viszont meglepetéssel vették tudomásul.

A megkérdezettek 48 százaléka arra emlékszik, hogy a Fidesz a gazdaság rendbetételére azonnali megoldást javasolt, míg az MSZP javaslataira csak minden negyedik válaszoló tudott visszaemlékezni.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!