Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Menesztették a drogügyi helyettes államtitkárt

2005.03.11. 12:15
Menesztette az esélyegyenlőségi miniszter Gábor Edinát, a kábítószerügyekért felelős helyettes államtitkárt, amíg nem választják ki utódját a közigazgatási államtitkár veszi át feladatait. Gábor Edinát még Gyurcsány Ferenc sportminisztersége idején nevezték ki helyettes államtitkárrá, miután megváltak Topolánszky Ákostól, aki négy éven át felügyelte a területet.

Gábor Edina
Gábor Edina
Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter felmentette beosztásából Gábor Edinát, a kábítószerügyekért felelős helyettes államtitkárt, aki az új tárca létrejöttekor az ifjúsági területet is megkapta. Korábban két helyettes államtitkár felügyelte a két területet. Az Index információi szerint az ifjúsági területen végzett tevékenysége miatt érték bírálatok, mivel ebben a szférában nem rendelkezett túl nagy rutinnal.

Mint ismert Gábor Edinát még Gyurcsány Ferenc nevezte ki sportminiszterként helyettes államtitkárrá. A kormányfő akkor lényegi indokolás nélkül váltotta le Topolánszky Ákost, aki éveken át felügyelte a területet.

Topolánszky menesztésének hírére a szakma egy emberként állt ki az államtitkárért, ennek ellenére menesztették Topolánszkyt, a tisztségre pedig pályázatot hirdettek, amit több jelentkező közül Gábor Edina nyert el. Az Index információi szerint Gábor Edina területeiért az átmeneti időszakban, azaz az új szakember kiválasztásig a közigazgatási államtitkár felel majd.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!